KOSC JO15-2 wint overtuigend van TVC ’28 JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste officiële bekerwedstrijd ruim gewonnen, op Sportpark De Grote Moat te Tubbergen werd met 0 – 5 gewonnen van TVC ’28 JO15-2.

Voor de wedstrijd elkaar op het hart gedrukt dat we het vandaag echt SAMEN moesten doen, ook elkaar oppeppen en motiveren dat je wel dat stapje extra voor elkaar wilt zetten. En dit kwam er perfect uit, onze boys waren veel feller, duels werden gewonnen en dit leverde meteen ook al een paar kleine kansjes op. De gastheren konden hier vrij weinig tegenover stellen en na ruim een kwartier was het Wessel die overtuigend de 0 – 1 tegen de touwen knalde. Hierna gingen de boys uitstekend door met waar ze mee bezig waren en dat was op momenten prima voetbal laten zien. De bal ging goed rond en de boys vonden elkaar gemakkelijk. Er werden ook voldoende kansen gecreëerd, maar Wessel en Kars waren niet scherp genoeg om de 0 – 2 op het scorebord te zetten. Daarnaast werd er ook uitstekend verdedigd, achterin stond het als een huis met Cisse, gelegenheidsback Jurre, voorstopper Ingmar en laatste man Chris. Ook de middenvelders Markus, Rens en met name Kars speelden prima. Voorin waren op hun beurt Niels, Wessel en Nigell ook zeer gevaarlijk. Tot aan de rust wisten beide teams niet meer te scoren en zo zochten beide teams met een minimale 0 – 1 de kleedkamers op.

In de rust de boys compliment gegeven voor de energie die ze in deze eerste helft hebben gestopt. Inzet, fanatisme, overtuiging en wil om te winnen was dik in orde en mooi om te zien.  Aangegeven dat we dit ook in de 2e helft moesten proberen vol te houden.

En dit lukte ook perfect, met Hugo, Ferran, Dani en Hugo O. in het team, was het reeds in de 1e minuut na rust al raak en wist Kars op aangeven van Wessel de score te verdubbelen. En tien minuten later in de 46e minuut wist Hugo O. er na een schitterende aanval 0 – 3 van te maken. Dit doelpunt was er echt eentje uit het boekje. Via uitstekend middenveldspel gaf Kars de bal aan Wessel, onze grote en sterke spits had vervolgens een uitstekende assist op Hugo O. in huis die het op zijn beurt prima afmaakte. Tien minuten later wist Wessel er zelf 0 – 4 van te maken en na ruim 60 minuten schoot Kars de 0 – 5 op het scorebord. In de laatste tien minuten liepen de boys op hun tandvlees en hadden de meesten het echt allemaal op. Keeper Hugo zorgde er met een prima redding ook nog voor dat we ook echt de nul hielden na 70 minuten voetbal.

Vanmorgen hebben we met zijn allen naar een mooie wedstrijd gekeken, die we vooral op inzet, overtuiging en prima samenspel hebben gewonnen. De gastheren hadden misschien een mindere dag en konden het niet opbrengen om er vol voor te gaan. Maar de kunst is juist om dit keihard af te straffen en dit hebben we dus perfect gedaan.

0 – 1 Wessel 15e minuut|