KOSC JO8-1 de 1e najaarskampioen!!

Het team van KOSC jongens onder 8 van KOSC is afgelopen zaterdag 30 november kampioen geworden in de 3e klasse. Het team wist directe concurrent DSVD JO8-1 op eigen veld met 7-1 te verslaan, waardoor het kampioenschap binnen was.

Al geruime tijd werd er uitgekeken naar de voor KOSC laatste speeldag van 30 november. De jongens uit Ootmarsum wisten al hun wedstrijd relatief eenvoudig te winnen, maar berichten vanuit Deurningen lieten ons weten dat het team van DSVD hetzelfde presteerde. De uitslagen van DSVD waren zelfs nog wat overtuigender dan die van KOSC.

Vorige week speelden de jongens de voorlaatste horde tegen Borne. Deze wedstrijd ging alleszins overtuigend. Na een 1-4 voorsprong wisten de gasten uiteindelijk er uiteindelijk 4-4 van te maken. Een signaal dat we er hard voor moesten blijven knokken. Door dit gelijkspel was winst noodzakelijk tegen de boys uit Deurningen.

Dat KOSC het treffen uiterst serieus nam, was te zien aan de goede trainingen en de belofte om vrijdag op tijd naar bed te gaan. Superfit stonden onze jongens aan de aftrap en dat was ook te zien in het veldoverwicht. KOSC nam in het eerste kwart een terechte voorsprong door een doelpunt van Mees.

Niet veel later was het DSVD dat via een snelle uitbraak de stand weer gelijk bracht. In het tweede kwart was het DSVD dat het initiatief nam. Na een aantal superknappe reddingen van onze keeper Sam, was het toch KOSC dat weer toesloeg: 2-1.

Met deze stand werd er begonnen aan de 2e helft. KOSC pakte het signaal op dat het niets cadeau zou krijgen en ging op zoek naar meer goals. Mats wist de 3-1 aan te tekenen. Vanaf dat moment bleef het team hard werken en de verdediging met Thijs en Guus gaven nauwelijks kansen weg.

Met een comfortabele voorsprong werd begonnen aan de laatste 10 minuten, waarin DSVD de moed enigszins opgaf. Hierdoor kregen de aanvallers Jort en Mees veel mogelijkheden, waardoor er uitgelopen kon worden naar 7-1.

De uitstekend leidende arbiter Ruud Heerink blies daarna het laatste fluitsignaal waardoor het feest kon losbarsten: op het veld en later in de kantine met als slotstuk een rondrit door Ootmarsum.

Al met al een prachtige afsluiting van een supermooi najaarsseizoen: een dikverdiend kampioenschap! Op naar de voorjaarscompetitie in de 2e klasse.