KOSC JO9-1 KAMPIOEN

KOSC JO9-1 KAMPIOEN

Op zaterdag 11 december stond de kampioenswedstrijd DSVD JO9-1 tegen KOSC JO9-1 op het programma. In de vrieskou vertrokken de Ootmarsumse spelers in alle vroegte richting Deurningen. Waar de warming up en het inspelen nog ontspannen verliep, bleek er na het eerste fluitsignaal toch veel spanning in de ploeg te zitten. De automatismen liepen niet, passes kwamen niet aan, het bevroren veld voelde raar aan en in no time stond KOSC met 0 – 1 achter.

 

Deze achterstand maakte de jongens in één klap wakker. De centrale verdedigers Wout van der Aa en Jacob Weustink gooiden de deur op slot, box to box player Maurits Weierink was weer heer en meester op het middenveld en spitsen Jort Heerink en Tijn Pijnaker combineerden er lustig op los. Zo kon de eerste periode toch nog met een 1 – 1 stand worden afgesloten.

 

De tweede periode zorgde voor de ommekeer. Spits Maurits Deterink werd in de ploeg gebracht en hij bleek een ware plaaggeest voor de Deurningse verdedigers te zijn. In de tweede en derde periode liep KOSC uit door goals van Jort Heerink, Teun Baars en Maurits Deterink.

 

In de laatste periode werd DSVD plotseling weer sterker en moest doelman Juliën Hesselink (de Panter uit Lattrop) twee keer flink ingrijpen. Door zijn katachtige reflexen bleef de ruime voorsprong voor KOSC behouden.

 

Na de afsluitende penaltyreeks vertrokken de spelers en begeleiding weer naar Ootmarsum om daar het kampioenschap te vieren in de kantine. Het kantineteam verwende de jongens met patat en ook voor de meegekomen familie waren er versnaperingen. Het kampioensfeest werd afgesloten op de manier zoals het hoort: met een platte-wagen-tocht door de Siepelstad achter de trekker van Jeroen van der Aa!