KOSC kent prima start in de Vierde Klasse A

Het eerste elftal van KOSC won de eerste competitiewedstrijd van streekgenoot UD. De derby eindigde uiteindelijk in een 3-0 winst voor de zwart-witten uit Ootmarsum. Voor het eerst sinds lange tijd stond aanvoerder Fabian Harperink niet in de basis in een competitiewedstrijd. Dat had alles te maken met een slepende blessure, die de aanvoerder ook in de voorbereiding al vaak parten speelde. Jorrit Weierink en Stijn Brunninkhuis waren wel van de partij. Voor Wouter Engbers kwam het duel nog te vroeg. Het betekende dat er een relatief jong elftal begon aan deze eerste confrontatie in de competitie in 4A. Trainer Rob Roelofs zette Wout Velthuis in de goal en ook de beide neven Mats en Thomas Brons waren van de partij.
In de eerste helft werd er niet gescoord. Jorrit Weierink zorgde met een mooi goal voor de 1-0 na pakweg 60 minuten. Rens Oortman wist de voorsprong in de 76e minuut te vergroten. UD zette alles op alles, maar wist de hechte KOSC verdediging niet te verschalken. In blessuretijd gooide Bilal Gohar de wedstrijd in het slot door de 3-0 aan te tekenen. Dat betekende de eerste drie punten en dus een goed begin voor het eerste van KOSC. Volgende week zondag wacht thuis BSC Unisson en deze match begint om 14.00 uur.

Bron: InenOmOotmarsum