KOSC laat Delden alle hoeken van het veld zien

Met de 7-1 winst op Delden telt KOSC weer mee in de Vierde Klasse. Na een moeizame start met weinig punten lijkt het tij gekeerd. Drie wedstrijden op rij zijn er nu gewonnen en de zevenklapper tegen Delden stond als een huis. De thuisploeg kreeg veel ruimte van de Deldense verdediging en met snelle jongens als een uitblinkende Diederik Nijhuis en Jorrit Weierink leverde dat keer op keer gevaar op. En achterin was het keeper Ralph Muller, die op cruciale momenten zijn doel schoon hield, zodat Delden niet terug in de wedstrijd kon komen.

Na een kwartier spelen was er al van alles gebeurd. Beide teams wilden voetballen met als verschil dat KOSC de grootste kansen kreeg. Schoten en kopballen van onder meer Luuk Wilmink, Jorrit Weierink, Stijn Brunninkhuis en Fabian Harperink troffen nog geen doel. Dat gebeurde wel in de 16e minuut toen de thuisploeg een vrije trap kreeg en uit deze voorzet kopte Stijn Brunninkhuis fraai raak. Delden probeerde de bakens te verzetten, maar goede reflex van Ralph Muller zorgde er voor dat zijn elftal de voorsprong bleef behouden. Voor rust was het Jorrit Weierink, die twee keer het net wist te vinden. De ene keer werd het voorbereidende werk verricht door Diederik Nijhuis, terwijl Stijn Brunninkhuis bij het volgende doelpunt was betrokken. Zo stond het voor de rust 3-0, maar gelet op de kansen had het ook wel 6-1 kunnen zijn voor het Ootmarsumse elftal.
Na de rust wilde Delden de aansluitingstreffer en dat leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het KOSC doel. Ralph Muller redde een paar keer knap en Delden kwam niet verder dan 4 corners op rij. Het doelpunt viel niet, maar wel aan de andere kant waar Jorrit Weierink zijn derde treffer liet aantekenen. Stijn Brunninkhuis rondde in de zeventigste minuut een fraaie aanval af en nam het vijfde doelpunt voor zijn rekening. Het eerste balcontact van Rens Oortman was goed voor de zesde knaller, waarna Scott Wold tien minuten voor tijd de eer redde met een mooie trap in de uiterste hoek. Het slotakkoord was voor de sterk spelende Timo Bonke, die zich vrij liep in het strafschopgebied e uit een corner bijzonder fraai scoorde.
Door deze drie overwinningen op rij staat KOSC inmiddels op een vijfde plek en is het gat met de nieuwe koploper Borne slechts vijf punten. Het lek lijkt boven en het is de laatste wedstrijden weer genieten om naar dit eerste van KOSC te kijken. Volgende week naar Zenderen en ook daar heeft KOSC zeker kansen op winst.

Bron: InenOmOotmarsum