KOSC laat punten liggen tegen Rood Zwart

Door het 1-1 gelijkspel tegen Rood Zwart neemt KOSC opnieuw de koppositie in de Vierde Klasse A in. Het is echter een enigszins vertekend beeld, omdat het Ootmarsumse elftal één of twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan de concurrentie. KOSC is echter nu twee zondagen vrij en kan volgende week achterover leunend bekijken wat de concurrentie doet. Tijdens het carnavalsweekend wordt er trouwens niet gevoetbald en daarna wacht een interessant duel, want op 10 maart staat de uitwedstrijd tegen RSC op de rol.

KOSC begon niet goed aan de wedstrijd. Het initiatief lag bij Rood Zwart en het logische gevolg was wel dat de Deldense ploeg een voorsprong nam. Het doelpunt viel in de 20e minuut. Vanaf links werd een bal op rechts gegeven waar een Rood Zwart speler een kopduel won van Diederik Nijhuis. De bal plofte achter de verdediging, waarna Rood Zwart spits Rodi Beukert deze mee kon nemen en inschoot. “Na die 1-0 zijn we wel beter gaan voetballen en namen we het heft in handen,” blikt Fabian Harperink terug. Zo zag de aanvoerder een schot door de keeper gestuit worden, maar reageerden de KOSC spitsen te laat op de rebound. “Daarna creëerden we meerdere kansen. Rogier Busscher werd door Wouter Engbers weggestuurd, maar zijn schot trof geen doel. Evenmin als een kopbal van hem, die net overvloog. We hadden de scheidsrechter ook niet op onze hand, want er waren toch zeker vijf momenten dat de leidsman de bal op de stip had kunnen/moeten leggen,” baalt Harperink nog na. Een duidelijke handsbal en een aantal overtredingen op KOSC spelers in het zestienmetergebied werden echter weggewoven. Toch kwam het Ootmarsumse elftal op gelijke hoogte. Spits Stijn Brunninkhuis zag zijn schot gekeerd door de RZ keeper, maar dit keer was Diederik Nijhuis attent en schoof de bal in het lege doel.

Na rust kreeg KOSC een aantal mogelijkheden via Jorrit Weierink, Fabian Harperink en Stijn Brunninkhuis, maar zij vonden niet het doel of de Deldense goalie wist de bal te keren. Jorrit Weierink wist zich regelmatig vrij te spelen, maar zijn voorzetten werden niet op waarde ingeschat. Maar ook Rood Zwart was een aantal keren dichtbij een treffer. Het gevaarlijkste moment ontstond uit de omschakeling. “Wij stonden nog te protesteren tegen een vermeende handsbal. Daarvan profiteerde Rood Zwart bijna optimaal. Gelukkig voor ons belandde het schot op de paal. Uiteindelijk is de 1-1 een terechte uitslag, maar bij ons overheerst de teleurstelling. Een aantal concurrenten heeft ook punten laten liggen en dus hadden we verder uit kunnen lopen. Nu eerst twee zondagen rust en kijken wat er op de inhaalzondag gebeurt. En na het carnaval vol aan de bak om ons goed voor te bereiden op concurrent RSC.”
Bron: “InenOmOotmarsum”