KOSC pakt de volle winst in Rossum in een kletsnat decor

De voorspelde regen bleef deze zondagmiddag niet uit. De wedstrijd tussen RSC en KOSC speelde zich dan ook af in een kletsnat decor. Doorweekte toeschouwers onder veelkleurige paraplu’s en spelers, die direct na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de rust en het einde van de wedstrijd sprintend de warme kleedkamers opzochten. Ook de spelers, die gewisseld werden en ééntje met rood, bleven niet in de dug-out, maar liepen in één streep door naar de kleedaccommodatie. Ondertussen moest er onder dergelijke omstandigheden ook nog gevoetbald worden tussen RSC en KOSC. Na een 1-0 ruststand voor RSC verhing KOSC in de tweede helft de bordjes en boekte een meer dan verdiende overwinning op de Rossumse concurrent. Door de resultaten van vanmiddag in de Vierde Klasse nemen de Ootmarsummers dankzij deze winstpartij de koppositie weer in en haakt RSC voorlopig af.

Ondanks de koude, kletsnatte omstandigheden was het toch een enerverende wedstrijd. Er werd veel strijd geleverd en beide ploegen probeerden de aanval te zoeken. RSC toonde zich, ondanks diverse blessures, niet de mindere van KOSC. De Rossummers scoorden al na zeven minuten. Op rechts werd er na een ingooi niet voldoende ingegrepen door de KOSC verdediging en de perfecte voorzet kwam op het hoofd van Peter Hobbelink, die via de onderkant van de lat raak kopte. In het vervolg probeerde KOSC de bakens te verzetten, maar het kwam niet veel verder dan mislukte afstandsschoten, scrimmage momenten en een kopbal van Stijn Bruns in kansrijke positie, die echter naast het doel van de RSC doelman vloog. Het Ootmarsumse elftal kreeg zijn kansen, maar het waren nooit hele grote. Spits Stijn Brunninkhuis kon nog wel eens een balletje terugleggen, maar speelde toch een ongelukkige wedstrijd.

Het gevaar moest echt komen van Jorrit Weierink en Diederik Nijhuis, maar ook zij konden de juiste voortzetting van hun acties geen goed gevolg geven. Typerend voor KOSC was misschien wel de passing van Wouter Engbers, want de middenvelder kreeg de bal niet bij zijn medespelers. KOSC kende ook nog eens het nodige geluk toen keeper Ralf Muller door de natte omstandigheden een schot door zijn vingers liet glippen, maar net voor de doellijn wist de KOSC goalie erger te voorkomen.
Het bleef dus 1-0 voor RSC en het leek net als het weer een treurige middag te worden voor KOSC.

Na de pauze kwam er een herboren KOSC uit de kleedkamer. Het middenveld werd in bezit genomen en ineens kwamen de passes van Wouter Engbers wel aan en lieten Jorrit Weierink en Diederik Nijhuis regelmatig hun tegenstanders hun hielen zien. De doelpunten bleven echter uit. Stijn Bruns en Stijn Brunninkhuis misten alleen voor de keeper een paar grote kansen. Schoten van Jorrit Weierink en Diederik Nijhuis vlogen naast of werden een prooi voor de RSC keeper. De bal wilde er maar niet in, maar KOSC bleef, net als de regen, het initiatief houden. Een doelpunt kon haast niet uitblijven. Ondertussen werd Stijn Brunninkhuis vervangen door Coen Vennegoor en niet veel later maakte Rogier Busscher plaats voor Rens Oortman. De ene corner na de andere volgde, maar het succes bleef uit. In de 72e minuut was het dan toch raak.

Een prima aanval op links leidde tot een mooie voorzet en Jorrit Weierink zette er zijn pantoffel onder en schoot de bal in het dak van het doel en via de staander kwam het leder weer direct in het veld. De VAR was niet nodig, want de gelijkmaker werd direct goedgekeurd. Tien minuten later viel de beslissende 2-1 in het voordeel van het Ootmarsumse elftal. Een uitstekende actie van Timo Bonke op rechts, die met veel wilskracht zijn tegenstanders voorbij snelde leidde tot een voorzet, die glijdend door Coen Vennegoor binnen geschoven kon worden.

Dolle vreugde in het KOSC kamp al bleef het tot de laatste minuut nog spannend. De gasten uit Ootmarsum kenden nog wat mogelijkheden, maar ook RSC wist een paar keer dreigend voor het doel van Ralph Muller te komen. Met een uitblinkende Stefan Bonke in de laatste linie liet KOSC het niet zo ver komen en dus boekte men een meer dan verdiende overwinning op een gedenkwaardige, kletsnatte zondag in Rossum.
Op zondag 17 maart komt UD naar Ootmarsum, dat met een 7-2 flink uithaalde tegen ‘voormalig’ koploper Delden en een week later is Hengelo thuis op ’n Tooslag de tegenstander.

Bron: InenOmOotmarsum