KOSC pakt drie belangrijke punten tegen Juventa

De confrontatie tussen KOSC en Juventa ’12 bleek een echte ‘zespuntenwedstrijd’ te zijn. De belangen waren groot. KOSC wilde de punten en dat gold ook voor Juventa, Bij verlies van de Wierdense ploeg kwam KOSC er over heen en bij verlies van de Siepels doemde de laatste plaats op voor de Ootmarsumse voetbalclub. Het werd een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, die naast deze twee doelpunten de nodige kansen kreeg. Juventa dwong weinig af, ondanks het wat meer verzorgde positiespel. KOSC wist veel meer kansen te creëren, maar met name spits Stijn Brunninkhuis en Rogier Busscher kregen het vizier nog niet op scherp.

Juventa ’12 kreeg in de beginfase de eerste mogelijkheid. Vanaf links dwaalde een als voorzet bedoelde bal gevaarlijk lang het doel van Ralph Muller. Gelukkig voor KOSC landde de bal naast de voor Juventa verkeerde kant van de paal. KOSC antwoordde met een diepe bal op Jorrit Weierink, maar de Juventa verdediging kon ternauwernood een doelpunt voorkomen. Uit een corner kreeg Stijn Brunninkhuis op 6 meter voor de goal een geweldige kans, maar ook hier belandde het schot van de spits naast de verkeerde kant van de paal. De volgende mogelijkheid was voor Diederik Nijhuis, die na een goede actie met rechts inschoot, maar te hoog mikte. KOSC kende na zo’n 25 tot 30 minuten wel een veldoverwicht, maar een beslissende pass of een gerichte doelpoging bleven uit. De tweede grote kans was voor Diederik Nijhuis, die dit keer via rechts op snelheid werd weggestuurd en in het strafschopgebied alles goed deed door te kappen en zich vrij te spelen en zelfs de keeper in de luren te leggen. Zijn schot miste kracht en overtuiging, waarna een Juventa verdediger de bal met een uiterste krachtsinspanning over de achterlijn wist te werken. Juventa claimde vervolgens een strafschop, maar scheidsrechter Rakers wilde van niets weten.

Aan de andere kant was de leidsman wel overtuigd van een overtreding op Stijn Brunninkhuis en legde hij zonder pardon de bal op de stip. Jorrit Weierink benutte op slag van rust deze buitenkans. Inmiddels liepen vier Juventa spelers tegen een gele kaart aan, omdat zij of een overtreding nodig hadden of zich verbaal lieten gelden naar deze scheidsrechter, die hier absoluut niet van gediend was.
In de tweede helft wilde Juventa wel, maar KOSC was het meest dreigend.

Stijn Brunninkhuis zette goed door, maar werd bij een volgende mogelijkheid voldoende gehinderd, waardoor de Juventa goalie redding kon brengen. Aan de andere kant werd ook de Wierdense ploeg gevaarlijk. Hun linksback kon vrijuit oprukken, maar miste het vermogen om de bal goed voor te krijgen. Ook de volgende mogelijkheid was voor het Wierdense elftal. De KOSC verdediging werd uitgespeeld, met uitzondering van de sterk spelende Stephan Bonke, die het schot naar een zeker doelpunt wist te kraken. Inmiddels stond Juventa op zes gele kaarten en KOSC nog op nul.
In het verloop van de tweede helft wist KOSC via Stijn Brunninkhuis en Rogier Busscher vier goede tot redelijke mogelijkheden om zeep te helpen, waardoor het tot het einde spannend bleef. Juventa, geteisterd door blessures, probeerde het wel, maar kon geen vuist maken, terwijl KOSC de kansen weigerde te benutten. Na een forse overtreding viel het eerste rood bij het Wierdense elftal en toen seconden later kon ook nummer twee vertrekken, die de scheids op onsportieve wijze bejegende. Ondertussen vonden er bij KOSC twee opvallende wissels plaats, want de ervaren krachten Jorrit Weierink en de gelegenheidsaanvoerder Wouter Engbers moesten bij deze krappe 1-0 voorsprong het veld ruimen voor Rens Oortman en Coen Vennegoor.

Diederik Nijhuis, de meest gevaarlijke aanvaller, posteerde zich op links en met de ruimte die hij kreeg, zorgde de snelle aanvaller voor de 2-0 na een mooie schuiver langs de kansloze Juventa keeper. Luuk Wilmink, die hard werkte en vele meters verzette, kreeg nog een gele kaart, de zevende in de wedstrijd. Oscar Hoogeslag maakte weer een paar minuten in de hoofdmacht en verving in de slotfase de goed spelende Stefan Bonke. KOSC trok de overwinning over de streep en dat kostte na de twee uitsluitingen van Juventa geen enkele moeite. De drie punten zijn binnen en met deze winst rukt KOSC op van de 12e naar de 8e plaats. Komende zondag reist het eerste naar Vroomshoop om uit te komen tegen deze voor KOSC volslagen onbekende club.

Bron: InenOmOotmarsum