KOSC pakt drie belangrijke punten

Het eerste van KOSC won met 2-1 van Almelo en pakt daarmee drie belangrijke punten in de strijd om de titel. Tevens schudde men door deze overwinning Almelo van zich af dat terugvalt naar de zesde plek en inmiddels, met een wedstrijd minder,  vier punten op het Ootmarsumse elftal achterstaat. Door de resultaten van dit weekend blijft Delden koploper, maar doen ook RSC, Juventa en Borne nog volop mee in de strijd om het kampioenschap in deze Vierde Klasse A.

In de wedstrijd tegen Almelo speelde KOSC het slim. Het liet de tegenstander vaak aan de bal komen en zelf trok de thuisploeg zich terug op eigen helft om Almelo weinig ruimte te geven. Het meeste balbezit was dan ook voor de gasten, maar uit de eerste de beste counter wist Jorrit Weierink de score te openen.  Uit een prachtige pass van Stephan Bonke dook de rechterspits van KOSC de ruimte in en met een bekeken schuiver tekende hij al weer voor zijn elfde treffer in dit seizoen. En dat gebeurde al in de 9e minuut. Het spelbeeld bleef vervolgens hetzelfde. Almelo kende veel balbezit, maar werd nauwelijks dreigend. KOSC was in de omschakeling vele malen gevaarlijker, maar verzuimde om verder afstand te nemen. Wouter Engbers zag een ver afstandsschot net over de lat verdwijnen en had daarmee de Almelo goalie, die ver voor zijn doel stond, bijna tuk. Fabian Harperink zag een schot van hem gestuit de keeper en een andere poging zwaaide van het doel af. Vlak voor rust kreeg Almelo nog een goede kans, maar in dit geval bleef keeper Ralph Muller de baas over deze situatie.

In de tweede helft probeerde Almelo met nog meer druk naar voren om de gelijkmaker te produceren. Dat lukte niet, waarna KOSC opnieuw regelmatig in het Almelose doelgebied verscheen. Diederik Nijhuis kende een aantal goede acties, maar zijn voorzetten bleven ongebruikt door zijn teamgenoten. Zelf kreeg de linkerspits ook een aantal mogelijkheden, maar hij wist de bal niet voldoende te raken. Er kwamen nog meer kansen, maar goed keeperswerk van de Almelo goalie voorkwam het tweede doelpunt voor de thuisploeg.

En waar menig KOSC supporter bang voor was gebeurde dan toch in de 83e minuut. Uit een voorzet kon Joeri Schorn de bal aannemen. KOSC grensrechter Denis van der Schoor vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter stond op bijna dezelfde hoogte en keurde het doelpunt goed. 1-1 en vlak voor tijd, maar KOSC nam toch na deze tegenslag direct het initiatief en twee minuten later ook de voorsprong. Na een prima actie produceerde Jorrit Weierink een voorzet voorbij de tweede paal waar Stijn Bruns vrij kon inkoppen. En deze voorsprong gaf de thuisploeg niet meer uit handen. Drie belangrijke punten in the pocket en daarmee blijft KOSC onverminderd meedoen om het kampioenschap. Volgende week zondag speelt de ploeg in Delden tegen Rood Zwart dat op een 11e plaats staat.
Bron: InenOmOotmarsum