KOSC pakt drie hele belangrijke punten

De opluchting, na de verdiende 3-1 winst op SC Overdinkel, viel af te lezen op de gezichten van de spelers en de staf van KOSC 1. Drie belangrijke punten verschaffen de mannen van trainer/coach Rob Roelofs weer wat lucht, waardoor KOSC stijgt naar de negende plaats in de Vierde Klasse A. Ook de overige uitslagen waren in het voordeel van KOSC. Zenderen won wel, maar blijft afgetekend laatste. Oldenzaal, Victoria, De Tubanters en UD Weerselo verloren hun wedstrijden en dus houdt KOSC dit kwartet clubs en ook Zenderen Vooruit onder zich.
De basiself van KOSC kende nog wel een aantal verrassingen. Niek Busscher verdedigde het doel, omdat Wout Velthuis teveel last had van een handblessure. Dirk Huusken ging in het tweede door zijn enkel en kon dus niet aanschuiven. Zijn vervanger was Job oude Roelink. Thijs Hulskotte stond wederom in de basis en deze jonge speler liet opnieuw een goede indruk achter.
KOSC begon goed aan de wedstrijd, maar toch was het SC Overdinkel dat op voorsprong kwam door Jesse Schipper. Dat was al binnen een kwartier. Mats Brons wist na een klein half uur zijn ploeg weer op gelijke hoogte te schieten. Dit was tevens de ruststand. Na rust werden Diederik Nijhuis, Nils Brouwer en Yvar Rouwers nog ingebracht. In de 70e minuut schoot aanvoerder Fabian Harperink, na goed doorzetten, KOSC op een 2 – 1 voorsprong. Jorrit Weierink, die zijn oude vorm terug lijkt te krijgen, kopte in de 75e minuut KOSC naar 3 – 1 en daarmee werd de wedstrijd beslist. Het werd daarna nog even fel met vier gele kaarten, twee voor de thuisploeg en twee voor de gasten, maar gescoord werd er niet meer.
Op zondag 8 mei spelen de Ootmarsummers uit tegen Almelo en daarna volgen op 12 mei (Oldenzaal) en 15 mei (SC Vasse) twee thuiswedstrijden.

Bron: InenOmOotmarsum