KOSC rukt op naar derde plek na zege in Zenderen

In een rommelige wedstrijd pakte KOSC na een betere tweede helft drie belangrijke punten in Zenderen. Het werd uiteindelijk 3-0 voor het Ootmarsumse team dat door dit resultaat de vierde zege op rij boekte. Hierdoor rukt het team van trainer/coach Peter de Vries op naar de derde plek met drie punten achter op de lijstaanvoerder Borne. Saillant detail is dat de huidige koploper zondag bij KOSC op bezoek komt.
Op het kunstgras in Zenderen kon KOSC het niveau van een week eerder tegen Delden niet op de mat leggen. ZV is dan ook een geheel andere tegenstander, die er kort op zat en het van hard werken moet hebben. Dat leidde tot rommelig spel en KOSC ging daarin mee door zelf ook slordig in de passing te zijn.  De Ootmarsummers stichtten ook weinig gevaar voor het doel van Zenderen en het moest dus voornamelijk komen uit corners en klutssituaties.
Rogier Busscher kon alleen voor de keeper net niet de bal het juiste zetje geven. De beste kansen waren in die eerste helft voor Zenderen, maar of onmacht of keeper Ralph Muller wisten erger te voorkomen. Het was van beide kanten niet hoogstaand en dat kwam nog eens tot uitdrukking door een schotkans van Wouter Engbers, dat echter hoog over de staander vloog. Weinig spektakel dus in deze eerste helft die in een 0-0 ruststand eindigde.
Na rust werd Luuk Wilmink vervangen door Coen Vennegoor. KOSC voetbalde wat meer vooruit, waarbij de drie spitsen wat meer naar elkaar toe kropen om vervolgens naar de buitenkanten uit te waaieren. De Ootmarsummers kregen meer grip op het middenveld en gaven achterin maar weinig weg. De 1-0 voor KOSC hing in deze fase in de lucht en die kwam er ook.
In de 61e minuut zocht Coen Vennegoor de ruimte op rechts en zijn prima voorzet kwam op het hoofd van spits Stijn Brunninkhuis, die de verre hoek opzocht en de keeper kansloos liet. Vanaf dat moment wilde Zenderen een offensief inzetten, maar dat lukte de ploeg nauwelijks. Het bleef bij het nodige fysiek en het hanteren van de lange bal. KOSC kwam nauwelijks in de problemen al claimde ZV nog wel een penalty, maar scheidsrechter Rakers wilde van niets weten.  De Ootmarsummers kregen in het verloop van de wedstrijd steeds meer ruimte en creëerden de nodige kansen. Het leidde tot een schot op de paal en ook de Zenderense keeper wist op dat moment erger te voorkomen.
In de 88e minuut profiteerde Jorrit Weierink wel van de ruimte na goed werk van Wouter Engbers en de steekpass van Coen Vennegoor. Het betekende de 2-0 en daarmee besliste de rechterspits in feite de wedstrijd. Weierink maakte ook de 3-0 na een bijna identieke situatie. De eindstand mag geflatteerd zijn, maar daar zit bij KOSC niemand mee. Na een matige wedstrijd toch drie punten mee naar huis nemen. En door het puntenverlies van RSC, Borne en Delden draait het Ootmarsumse elftal gewoon weer mee in de top van deze Vierde Klasse. Zondag de topper tegen Borne op ’n Tooslag in Ootmarsum. Bij winst sluit KOSC het jaar 2018 dan zeker alsnog op een positieve wijze af.

Bron: InenOmOotmarsum