KOSC trekt in slotfase tegen Vasse de winst naar zich toe

Daar is dan toch eindelijk de winst voor KOSC tegen Vasse. Na een boeiend gevecht, meeslepend en vol spanning, won de thuisploeg in Ootmarsum met 2 -1 van. Een derby waar alles in zat. Geen hoogstaand duel, maar wel strijd, Vasse dat op voorsprong kwam en waar niemand nog een cent voor KOSC gaf was het Rogier Busscher, die in de slotfase met twee doelpunten de winst voor zijn ploeg veilig stelde.
In de eerste helft ontwikkelde de wedstrijd zich, zoals verwacht. Het meeste balbezit was voor KOSC, maar de ploeg creëerde zich eigenlijk geen enkele kans. Vasse loerde op het bekende spelletje, sloeg het liefst het middenveld over en was in twee tot drie keer aan de andere kant van het veld en voor het doel van het Ootmarsumse elftal te vinden. Het meest dreigend dus en dat leverde een aantal halve en twee hele kansen op. KOSC werd één keer echt gevaarlijk door Wouter Engbers. Zijn schot vloog via de keeper naast, maar de middenvelder werd teruggefloten voor vermeend buitenspel. Datzelfde overkwam Vasse niet veel later. De kans werd wel benut, maar ook hier floot de scheids op aangeven van Denis van der Schoor voor buitenspel. In één van de spaarzame dreigende aanvallen van KOSC werd Jorrit Weierink, dit keer op links, weggestuurd, maar zijn voorzet belandde in niemandsland. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand, maar was allerminst saai. Dat had ook alles te maken met de tactiek, dus de manier van spelen en de strijd op het veld. De spelers van Vasse gaven daarin het voorbeeld en troefden hun tegenstanders regelmatig af in de één op één duels. Ook Ralph Muller, keeper van KOSC, speelde een aantal keren een bepalende rol door goed in te grijpen. Na 45 minuten was wel duidelijk dat het duel nog alle kanten op kon.
In de tweede helft wist Vasse de score te openen. Na een goede dieptepass kwam de bal voor. Denis van der Schoor vlagde nog voor buitenspel, maar zijn signaal werd niet gehonoreerd door scheidsrechter  Marcel Besselink. En dus namen de bezoekers brutaalweg een voorsprong en op dat moment niet eens onverdiend. Vrijwel direct na de goal leidde een overtreding van Jorrit Weierink tot een opstootje en ook dat paste geheel in het beeld van deze derby. Jorrit Weierink en Rick Haarhuis van Vasse ontvingen daarvoor de gele kaart. In het vervolg werden ook Stijn Bruns, Stijn Brunninkhuis en Luuk Wilmink namens KOSC op de bon geslingerd en werd ook Sam Haarhuis met geel gewaarschuwd.
KOSC probeerde in deze hectische fase de bakens te verzetten kreeg via Jorrit Weierink een kans, maar de rechterspits verzuimde om de gelijkmaker aan te tekenen. Trainer/coach Peter de Vries greep vervolgens in door Wouter Engbers te vervangen door een extra spits en dat was Stijn Brunninkhuis. Een keuze om meer druk uit te kunnen oefenen op de op dat moment nog solide Vasse verdediging. De tegenstander wist steeds de bal tegen te houden of er een been tussen te krijgen. Frustrerend voor KOSC dat wel de gelijkmaker produceerde, maar ook hier speelde de leidsman een beslissende rol door dit doelpunt af te keuren. De Vasse goalie zat na een corner totaal mis en werd daarbij niet gehinderd door welke KOSC speler dan ook, de scheids zag het echter anders. Vasse bleef daarna in de omschakeling gevaarlijk en trof na een prima individuele actie nog maar eens de paal. Ook Jorrit Weierink en Rens Oortman werden vervolgens gewisseld voor Diederik Nijhuis en Dirk Huusken.
Het inbrengen van Stijn Brunninkhuis bleek in de 84e minuut belangrijk. Vasse was even de grip kwijt en de KOSC spits kopte de bal door naar Rogier Busscher, die vanaf 14 meter verwoestend uithaalde en daarmee de 1-1- aantekende. Daarna gebeurde er in het veld nog van alles. Een hoge voorzet vanaf de linkerkant zorgde ervoor dat opnieuw Rogier Busscher de bal het laatst beroerde. Hier had de scheids wel af kunnen fluiten voor een overtreding, maar dat liet hij na en dus viel de winnende goal in de 87e minuut. Niemand die daar om treurde, want daar was eindelijk de winst op Vasse en dat betekent ook dat KOSC een droomstart heeft met drie overwinningen op rij en dus nu alleen koploper is in de Vierde Klasse A. Volgende week Oldenzaal in de Boeskoolstad. Opnieuw een treffen om naar uit te kijken.

Bron: InenOmOotmarsum