KOSC verbindt ZICH MET FC TWENTE/HERACLES ACADEMIE IN REGIOPLAN

Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen ondertekenden vorige week nog eens twaalf amateurclubs de samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie waaronder onze vereniging KOSC

In De Grolsch Veste in Enschede ging de FC Twente/Heracles Academie woensdag 16 februari officieel de samenwerking aan met Hulzense Boys, LSV Lonneker, STEVO, Berghuizen, VV Den Ham, Sportclub Overdinkel, Zenderen Vooruit, WVV ’34, KOSC, Sportclub Markelo, De Tukkers en VV Bentelo.

Regioplan
De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Vertrouwen
“We zijn trots dat ook deze clubs zich bij het Regioplan hebben aangesloten”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan. “Dat er nu al meer dan vijftig clubs aan het plan zijn verbonden, geeft het vertrouwen in de gehele regio weer. Met dat vertrouwen gaan we samen keihard aan de slag om het voetbal in deze regio naar een nóg hoger niveau te tillen.”

In de Grolsch Veste ondertekenden Chris Peters namens het bestuur en René Broekhuis namens de Voetbalzaken Jeugd de samenwerkingsovereenkomst. De Commissie Voetbalzaken en het bestuur zijn enthousiast over het regioplan omdat het KOSC ook veel zal opleveren, zoals:

  • Kwaliteitsverbetering eigen jeugdopleiding
  • Binding met de regio versterken door communicatie en kennisdeling
  • Spelers met hoge potentie in beeld krijgen bij de FC Twente/ Heracles Academie