KOSC 1 vindt de aansluiting door nipte winst op Losser

Daar is tie dan………..Een thuisoverwinning voor een hardwerkend KOSC op Losser. De tweede zege in deze competitie en die was dan ook hard nodig om de aansluiting met de concurrentie te vinden.  Dat is gelukt, want niet alleen de winst bleek belangrijk. Daarnaast lieten de naaste belagers punten liggen en ziet de toekomst er na ruim 90 minuten voetballen op een zonnige zondagmiddag ineens heel anders uit. Er komen nog 13 duels en dus zijn er nog voldoende mogelijkheden om het vege lijf te redden.
KOSC begon sterk aan deze wedstrijd in de onderste regionen van de Derde Klasse. Met een uitstekend passje werd Rens Oortman nagenoeg vrij voor de Losserse keeper gezet, maar de linkerspits was net niet doortastend genoeg om de bal langs de goalie te krijgen. Vervolgens maakte de KOSC verdediging tot twee keer toe een weifelachtige indruk, maar dat leverde geen kansen op. De eerste corner was voor de thuisploeg en de afvallende bal werd hard, maar hoog overgeschoten. Een voorzet van Stijn Brunninkhuis kon nog net onderschept worden door de Losserse verdediging.  Het gaf wel aan dat in die eerste twintig minuten KOSC het meeste initiatief kende. Komisch was ook nog de ingooi van een speler van Losser, die de bal uit zijn handen zag glippen en direct weer over de zijlijn gooide.  Jorrit Weierink wist direct daarna een duel te winnen bij de cornervlag en zijn voorzet kon nog worden onderschept. Deze belandde voor de schietgrage voeten van Coen Vennegoor, die hard uithaalde. Ook dit schot trof geen doel.  Niet veel later was Losser dicht bij de openingstreffer, nadat Ralph Muller een hoge voorzet verkeerd beoordeelde en de bal op de paal belandde. Ook in de rebound reageerde de KOSC verdediging verre van alert, maar de voorzet was te matig om het volgende gevaarlijke moment te creëren.
Na krap een half uur brak aanvoerder Fabian Harperink de ban door een prima assist van Stijn Brunninkhuis met een rake kopbal de score te openen. De middenvelder timede beter dan zijn tegenstander en zag zijn kopstoot via de onderkant van de lat in het doel belanden. Vervolgens was het Losser dat steeds meer het initiatief naar zich toetrok en veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden was. Ook zij wisten niet door af en toe slordig spel om de gelijkmaker te forceren. In de 40e minuut was het Rens Oortman, die na twee pogingen het doel wist te vinden en de voorsprong voor KOSC uitbouwde. Losser kwam voor rust echter nog terug in de wedstrijd. Even daarvoor was de KOSC verdediging al gewaarschuwd na een vrije trap, waardoor een Losserse aanvaller een vrije kopkans kreeg, Niet veel later was opnieuw een vrije trap van belang om de bal langs de tevergeefs uitkomende keeper Ralph Muller te koppen. Dat gebeurde door Swen Rijnbeek, die daarmee het sein gaf voor een spannende tweede helft.
Die prognose kwam ook uit, want in het tweede part wilde Losser de gelijkmaker forceren en probeerde KOSC de marge uit te bouwen. De spanning in deze matige wedstrijd vergoedde vervolgens veel, want het kon alle kanten op. Dat was ook op het veld te zien waar de goed leidende scheidsrechter Annink regelmatig de voordeelregel toepaste om er mede daardoor een echte wedstrijd van te maken. Coen Vennegoor kreeg het in die fase als linksback even zwaar, want Losser wist op rechts een paar keer dreigend door te komen.
Daarnaast kende laatste man Swen Rijnbeek veel te veel ruimte om talloze keren de diepe bal te geven. In het midden van de tweede helft werd Gijs Oortman vervangen door Hugo Kotterman, die goed inviel. Toch kreeg Losser niet veel later een goede kans, nadat Stijn Bruns zich in de luren liet leggen. De bal werd echter te slap ingeschoten, waardoor Ralph Muller deze klus moeiteloos klaarde. Ook de volgende grote kans was voor de gasten, maar dit schot ging vrij voor de keeper langs de voor KOSC goede kant van de paal. Diederik Nijhuis verving vervolgens doelpuntenmaker Rens Oortman en stichtte met een goede actie op links direct voor gevaar. In de slotfase golfde het spel heen en weer en wisten beide teams nog kansen te creëren.
Coach Peter de Vries bracht in de laatste minuten Teun Bossink nog in, die zelfs een vrije trap voor zich opeiste en tot twee keer toe een corner wist te forceren.  Het leidde niet meer tot doelpunten, waardoor KOSC na de uitoverwinning op Juventa weer eens drie punten kon bijschrijven in een thuiswedstrijd en nu op 9 punten is gekomen. Zondag 25 februari komt oud trainer Walter Weghorst met Suryoye naar Ootmarsum. Het is de nummer twee op de ranglijst en dat betekent dat KOSC in deze wedstrijd de underdog is en vanuit dit uitgangspunt voor een mooie verrassing kan zorgen.
Bron: In en Om Ootmarsum