KOSC 1 voelt zich bestolen

Opnieuw geen punten voor KOSC 1. De wedstrijd tegen de Tukkers eindigde in een 4-0 winst voor de Albergenaren, die in de laatste zeven minuten nog drie keer scoorden.  Dat zegt heel veel over de wedstrijd, want de thuisploeg uit Ootmarsum zat zeker in de tweede helft goed in de wedstrijd, maar het elftal verloor na twee cruciale beslissingen van de scheidsrechter van dienst de heer Mentink.  Na goed een half uur kreeg Stijn Brunninkhuis na een onbeholpen actie de rode kaart, maar de overtreding werd daarmee wel heel zwaar bestraft. De KOSC spits zag zijn tegenstander niet aankomen en probeerde met een hoog been de bal te controleren. De speler van de Tukkers wilde de bal koppen en ‘liep’ tegen het been van Stijn Brunninkhuis aan. KOSC is de nummer laatst en dus zit je in de hoek waar de klappen vallen. Rood voor de spits en dus moest de thuisploeg ruim 60 minuten met 10 man proberen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. In de 36e minuut kreeg KOSC een penalty tegen. Het leek een goedmakertje van de scheidsrechter, die even daarvoor een doelpunt van de Tukkers niet toekende.
Uit de volgende aanval werd Wouter Engbers geduwd. Het schot vanuit de tweede lijn raakte via zijn lichaam de arm en de bal ging op de stip. Opnieuw een discutabele beslissing van de scheidsrechter, maar daar maalde de Tukkers uiteraard niet om. Joep Egberink scoorde feilloos en brak daarmee de ban.
De wedstrijd begon trouwens weer traditioneel, want uit de eerste de beste aanval liet de KOSC verdediging zich in de luren leggen. Keeper Joost Peters wist echter in deze één tegen één situatie redding te brengen. Aan de andere kant moest ook de Tukkers keeper redding brengen na een goede kopstoot van Stijn Brunninkhuis, die via de grond de bal richting het doel kopte. Een eerste tegenvaller voor KOSC was het uitvallen van Stijn Bruns, die met een rugblessure niet verder kon. Oscar Hoogeslag kwam voor hem in het veld. In deze fase was de Tukkers de betere ploeg en in ieder geval feller in de duels. Joost Peters wist echter onheil te voorkomen. De rode kaart van Stijn Brunninkhuis kwam vervolgens op een heel ongelegen moment, want 5 minuten later profiteerde de Tukkers van de man meer en gaf de scheidsrechter de penalty, waaruit de Albergenaren de score openden. Het leverde Wouter Engbers ook nog eens een gele kaart op, terwijl drie minuten later Jorrit Weierink na een overtreding op het middenveld een gele prent zag. En dat heeft weer consequenties voor de volgende wedstrijd, want beide spelers zijn geschorst tegen Saasveldia.
De tweede helft begon direct met een grote kans voor Rogier Busscher, maar de 1-1 bleef achterwege, omdat de middenvelder de bal niet goed raakte en naast schoot. KOSC pakte in deze tweede helft de zaken wat energieker aan en op het veld was niet te zien dat de thuisploeg met een man minder speelde. Er werd hard gewerkt en de Tukkers viel ver terug. Het leidde tot wat mogelijkheden, maar het geluk ontbrak om er net dat voetje tegen aan te zetten. Het grootste gevaar kwam steeds van Jorrit Weierink, die met bruikbare voorzetten van rechts en van links zijn medespelers kansen bood. Uit één van die voorzetten kopte Diederik Nijhuis de bal diagonaal in, maar opnieuw klonk er een onterecht fluitsignaal, nadat de Tukkers grensrechter  de vlag  omhoog stak. Dus geen 1-1 en dan is het wachten op de 2-0. Deze viel in de 83e minuut   en dat was met recht een frommelgoal, maar hij telde wel. Timo Schär gaf het laatste tikje. Het laatste wapenfeit voor KOSC was van Wouter Engbers, die een vrije trap net naast kegelde. Daarna profiteerde de Tukkers van de ruimte en liep het nog uit naar 3-0 en 4-0 door doelpunten van Joep Egberink uit een dit keer terecht gegeven penalty en de laatste  door Kjell Huisman. Daarmee boekte de Tukkers een geflatteerde overwinning op KOSC dat zeker in de tweede helft op basis van vechtlust en inzet meer had verdiend. De druiven zijn zuur in Ootmarsum, want opnieuw werden er geen punten behaald. Desondanks gloort er hoop, want het verschil met de nummers 12 en 13 bedraagt nog steeds ‘maar’ twee punten. Zondag 26 april volgt de wedstrijd tegen Saasveldia en ook deze is weer thuis op het sportcomplex  ‘n Tooslag.