KOSC weerhoudt RSC van vijfde overwinning op rij

Na een enerverende match met veel strijd, veel kansen en een spannende slotfase eindigde de wedstrijd tussen KOSC en koploper RSC in een 1-1 gelijkspel. Bram Nijhuis opende in de 40e minuut de score, waarna op slag van rust Jorrit Weierink uit een strafschop de gelijkmaker produceerde.
RSC was in de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Met fris aanvalsspel werd KOSC behoorlijk onder druk gezet, maar de gasten wisten niet te scoren. De Rossumse ploeg liet in deze fase zien niet voor niets ongeslagen te zijn, want met veel dreiging en goed positiespel had KOSC in die eerste tien tot twintig minuten weinig in te brengen. Het is tekenend dat de thuisploeg in de twintigste minuut de eerste corner kreeg. Ondertussen was KOSC speler Gijs Oortman uitgevallen met een knieblessure en maakte spits Stijn Brunninkhuis zijn opwachting. Dat betekende dat Coen Vennegoor, begonnen als aanvalsleider, een linie zakte.

Uit de eerste corner voor KOSC ontstond direct een gevaarlijk moment, maar de bal werd op een haar na gemist. Niet veel later was het Fabian Harperink, die na een prima aanval de bal naast schoot. Een paar minuten later kreeg de KOSC aanvoerder opnieuw een schietkans, maar deze kansrijke poging verdween over het doel. Bij RSC viel vervolgens Jip van Benthem uit met eveneens een knieblessure. Jorrit Weierink kreeg geel na een te korte inspeelpass van Timo Bonke, waardoor de KOSC rechtsbuiten noodgedwongen moest ingrijpen om een uitbraak te voorkomen.

RSC voelde zich na een afgekeurd doelpunt, Denis van der Schoor vlagde voor buitenspel, bestolen, maar wist toch op voorsprong te komen. Op rechts werd er laks verdedigd door KOSC, nadat een RSC aanvaller te makkelijk kon wegdraaien en een vrijstaande teamgenoot kon vinden. In dit geval Bram Nijhuis, die knap raak schoot uit deze mooie aanval.

De vreugde bij RSC duurde niet lang, want geheel onnodig maakte een Rossumse verdediger onnodig hands in het eigen strafschopgebied. Met niemand in de buurt nam de verdediger de bal verkeerd aan en deze stuiterde tegen zijn arm. Dus kon de leidsman niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Jorrit Weierink koos de rechterhoek en liet de keeper kansloos. Met deze 1-1 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft zochten beide teams de aanval. Het leidde aan beide kanten tot de nodige kansen, maar het lukte niet om het net te vinden. De schoten vlogen langs het doel of werden geblokkeerd door de tegenstander, terwijl ook de beide keepers geen enkele steek lieten vallen. Fabian Harperink liet bijvoorbeeld een paar tegenstanders staan, maar zag zijn schot op het laatste moment geblokt worden. Ook Jorrit Weierink kreeg een kans na goed voorbereidend werk van Diederik Nijhuis, die de licht geblesseerde Hugo Kotterman was komen vervangen. De KOSC aanvaller schoot te zacht in, waardoor de RSC verdediging en hun keeper redding konden brengen. Maar ook RSC liet zich niet onbetuigd. Een verraderlijk afstandsschot belandde net over de lat en in de slotfase wist Stijn Bruns een gevaarlijke voorzet ternauwernood te onderscheppen. RSC bleef daarna drukken om toch te proberen de drie punten mee naar Rossum te nemen. De kansen waren er, maar KOSC wilde niet van wijken weten en ook keeper Ralph Muller toonde zich opnieuw een betrouwbare sluitpost. Het bleef dus 1-1 na een enerverende en leuke pot op het sportcomplex ‘n Tooslag. Komende zondag mag KOSC opnieuw aan de bak en weer is het een streekderby, want in Weerselo wacht UD. Ook kan moet er weer alles uit de kast worden gehaald om een goed resultaat neer te kunnen zetten.
Bron: InenOmOotmarsum