KOSC wint overtuigend van Fleringen en boekt vijfde zege op rij

Het eerste elftal van KOSC won met 4-1 van Fleringen pakt daardoor voor de vijfde achtereenvolgende keer de volle winst. Geruggensteund door een snelle 1-0 voorsprong speelde KOSC de eerste 20 minuten een prima partij. De 2-0 kon niet uitblijven. Daarna zakte de thuisploeg weg en wist Fleringen de marge te verkleinen. Na rust was er opnieuw een snelle goal en vanaf dat moment gaf KOSC de wedstrijd niet meer uit handen en vergrootte de voorsprong zelfs naar 4-1.  Met vijftien punten uit vijf wedstrijden voert KOSC overtuigend en met een mooie marge de ranglijst aan.
Op een paraplurijke ’n Tooslag begon KOSC sterk aan de wedstrijd. Na twee minuten stond het al 1-0. Jorrit Weierink werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet bereikte Wouter Engbers, die na een prima loopactie vrij in het zestien meter gebied stond.

Zijn kopbal verdween in de verre hoek, waardoor KOSC vroeg op voorsprong kwam. In het vervolg was de thuisploeg de baas op het veld, maar wist ondanks een groot aantal corners en hele en halve kansen de voorsprong niet uit te bouwen. KOSC speelde goed met een hoog baltempo, waardoor Fleringen het allemaal niet kon belopen.
Na 20 minuten zakte de concentratie wat weg bij het Ootmarsumse elftal en kwam Fleringen steeds beter in de wedstrijd. De promovendus combineerde een keer knap door het centrum, maar keeper Ralph Muller plukte de bal van de schoen van een Fleringer aanvaller. Niet veel later kregen de rood-witten een vrije trap op een mooie afstand. Opnieuw toonde Ralph Muller zijn klasse en bokste de hard ingeschoten bal uit de bovenhoek. Uit de corner leek Fleringen nog een kans te krijgen, omdat de bal gevaarlijk over de KOSC verdediging heen zeilde. De Fleringer aanvallers misten de bal echter ook.

Uit een goede counter van KOSC dook Rogier Busscher op rechts de ruimte in en zijn voorzet belandde bij de tweede paal waar Jorrit Weierink de bal fraai binnentikte. Beide doelpunten van de thuisploeg waren dan ook het gevolg van een goed uitgespeelde aanval. Daarna hing de 3-0 meer in de lucht dan de 2-1 en Rens Oortman, die verder een goede wedstrijd speelde, verzuimde om het derde doelpunt aan te tekenen. Stijn Bruns kopte na een voorzet hard op doel waar de Fleringer doelman uitstekend reageerde. De bal sprong omhoog en op nog geen twee meter kreeg Rens Oortman een miet te missen kans, maar de te zacht ingekopte bal kon nog voor de doellijn worden gered. Niet veel later kreeg KOSC toch nog een doelpunt tegen. Fleringen combineerde wel heel makkelijk door de KOSC defensie heen en Dries Koopman kapte zich knap vrij om in de verre hoek de aansluitingstreffer aan te tekenen. Met de 2-1 voorsprong voor KOSC gingen beide teams de kleedkamers in voor de rust.

Na de pauze was het opnieuw de thuisploeg, die een doelpunt wist te scoren. Waar iedereen een combinatie verwachtte dacht Fabian Harperink er anders over, want hij soleerde door de Fleringer defensie en scoorde vrij voor de keeper beheerst in de rechterbenedenhoek.

De aanvoerder vierde dat met ‘de harde kern’ van KOSC, want een jeugdteam had speciaal voor deze wedstrijd een mooie spandoek gemaakt, zorgden voor muziek en wat vuurwerk en ook voor sfeer. Niet voor niets werden deze jonge supporters naderhand bedankt voor hun ondersteuning. In de rest van de tweede helft was Fleringen eigenlijk onmachtig. Hugo Kotterman verloor onnodig de bal en dat leidde nog tot een wat gevaarlijke situatie. Verder kwam de promovendus niet. KOSC speelde de wedstrijd rustig uit en kreeg de nodige kansen. Uit één daarvan scoorde Jorrit Weierink de 4-1 en daar bleef het bij. Op een korte fase in de wedstrijd na was het voor KOSC ‘een makkie’ en dus blijft het de trotse koploper in deze Vierde Klasse A. Volgende week zondag, 27 oktober, gaat men op bezoek bij La Première en deze wedstrijd begint om 14.00 uur.