Met opgeheven hoofd verlaat KOSC de derde klasse

Het eerste van KOSC heeft in de laatste wedstrijd tegen kampioenskandidaat Suryoye met opgeheven hoofd afscheid kunnen nemen van de Derde Klasse. Het Ootmarsumse elftal verloor uiteindelijk met 5-3 van Suryoye, maar kende in deze spannende strijd in Enschede zelfs een 3-2 voorsprong. Toch verloren de Ootmarsummers en dat had alles te maken met de prima voorhoede van Suryoye, die het verschil wisten te maken.
“Persoonlijk ben ik blij dat dit te lange seizoen afgelopen is. Het is allemaal teleurstellend verlopen en na al die jaren verlang ik naar een voetbaljaargang zonder hooggespannen verwachtingen,” vertelt KOSC aanvoerder Fabian Harperink. “Het is de tweede degradatie op rij en als speler wil je dat eigenlijk niet meemaken. De cijfers liegen niet en dus staan we laatste. Als selectie hebben we afgesproken om geen speelbal te worden van Suryoye en dat is ons gelukt. Als we meer van dergelijke wedstrijden hadden gespeeld dan waren we zeker niet rechtstreeks gedegradeerd. Dat is ons niet gelukt en dus dalen we af naar de Vierde Klasse.
Tegen Suryoye hebben we onze huid duur verkocht en dat is ons gelukt.  Dit resultaat moeten we meenemen naar het volgende seizoen, want tegen één van de sterkste tegenstanders zijn we beslist niet afgegaan.”
Voor Suryoye stond de titel nog op het spel, maar de Enschedeërs waren wel afhankelijk van Barbaros. Die ploeg moest punten laten liggen tegen de Tukkers, terwijl Suryoye het maximale resultaat tegen KOSC uit het vuur moest slepen. Die spanning was duidelijk merkbaar in deze confrontatie. Toch nam Suryoye een 1-0 voorsprong door Chris Cizek, die na een half uur geheel tegen de verhouding keeper Ralph Muller kansloos liet. KOSC gaf in de 42e minuut een passend antwoord. Een diepe pass van Fabian Harperink werd oor Gijs Oortman keurig teruggelegd op spits Stijn Brunninkhuis, die vanaf pakweg 11 meter de gelijkmaker produceerde. Op slag van rust kwam KOSC achter door Nemroud Elyo, maar het was opnieuw Stijn Brunninkhuis, die met een knappe volley  de 2-2 liet aantekenen.
Daarmee zochten beide clubs de kleedkamer op. Na de thee wist Suryoye dat men nog kansen had op de titel, omdat de Tukkers een voorsprong hadden genomen op Barbaros. “Dat merkte je wel in het veld,” blikt Fabian Harperink terug, “Vanuit de spelersgroep en langs de lijn was dat allemaal goed merkbaar. Wij wilden echter onze eigen wedstrijd spelen en kwamen zelfs door Rogier Busscher op voorsprong. Suryoye heeft voorin veel kwaliteit rondlopen, maar hun defensie gaf veel ruimte weg, waarvan wij konden profiteren.
Na de 3-3 van Chris Cizek besliste Suryoye in vijf minuten de wedstrijd door via Benjamin Can en opnieuw Nemroud Elyo de 5-3 op het scorebord te brengen.  “Uiteindelijk hebben we verdiend verloren, maar met opgeheven hoofd verlieten we het veld.  Dat zorgt wel weer voor een aanknopingsput voor het volgende seizoen, want we hebben in deze wedstrijd laten zien dat we  in deze wedstrijd onze huid duur hebben verkocht. We zijn afgetroefd op hun individuele klasse voorin en dat is geen schande. In het veld kregen ze het nog wel Spaans benauwd na onze voorsprong, maar met hun klasse wisten ze alsnog de wedstrijd over de streep te trekken. Maar met onze wilskracht en met deze teamprestatie kunnen we met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Derde Klasse om met het nodige vertrouwen toe te werken naar het nieuwe seizoen in de Vierde Klasse,” is de slotconclusie van aanvoerder Fabian Harperink.  Uiteindelijk werd Barbaros kampioen en moet Suryoye via de nacompetitie promotie afdwingen. Oldenzaal en Juventa moeten proberen om via de degradatiewedstrijden hun plek in de Derde Klasse te behouden.
Het was voor Koen Rekers de laatste wedstrijd als vlaggenist en hij kreeg naderhand een waardig afscheid.

Bron: In en Om Ootmarsum