Moeizame, maar verdiende overwinning voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 5e competitiewedstrijd gewonnen, op ons Hoofdveld werd hekkensluiter Vogido JO15-6 met 2 – 0 verslagen.

De boys begonnen een beetje laks aan wedstrijd, de technische staf miste de energie, overtuiging en echte beleving. Misschien had dit wel te maken met een stukje onderschatting tegen de nummer laatst van deze competitie. Uiteraard hadden we wel het meest de bal en werden er ook wel wat kansen bij elkaar gevoetbald. Uit één van die kansen maakte onze watervlugge aanvaller Tijn de openingstreffer. Toch werd er niet echt goed gevoetbald en waren de gasten uit Enschede net iets feller in de duels en verzuimden onze boys simpel te voetballen. Echte kansen leverde dit gelukkig niet op voor de blauwhemden, maar verschenen ze wel een enkele keer gevaarlijk voor het doel van Sebastiaan.

In de rust ook aangegeven dat er wel schepje bovenop moest om deze wedstrijd simpel over de streep te trekken.

In de tweede helft werd er wel wat beter gespeeld en waren de boys alleen maar op hun helft aan het voetballen. Toch slaagden we er niet in om de bevrijdende tweede  treffer te maken, de mooiste kansen waren niet aan Joep, Tijn, Mees en Thijn besteed. Het duurde nog tot aan de 50e minuut voordat Mees, na een assist van Tijn, de beslissende 2 – 0 maakte. In de resterende minuten waren er nog voldoende mogelijkheden op meer doelpunten en konden de gasten helemaal geen vuist meer maken en werd keeper Sebastiaan nauwelijks nog getest.

Dus uiteindelijk een moeizame, maar toch ook wel een simpele overwinning. Volgende week zullen we wel wat beter voor de dag moeten komen als koploper Vogido JO15-5 op bezoek komt.

1 – 0 Tijn 15e
2 – 0 Mees 50e assist Tijn

Man of the match: Hidde (C)