Moeizame winst KOSC 1 op Manderveen

Het is zo’n wedstrijd tussen de reus en klein duimpje waar de underdog alles geeft voor een goed resultaat. Dat was ook duidelijk merkbaar in de clash tussen KOSC en Manderveen. Een wedstrijd, die een grimmige slotfase kende. KOSC 1 kwam als winnaar uit de strijd en blijft dus volop meedoen om het kampioenschap. Ook de concurrenten DTC ’07, de Lutte en UD wonnen hun wedstrijden, dus is na deze 14e speelronde heel duidelijk dat het een spannende eindfase wordt, waarbij geen van de titelkandidaten zich een misser kan veroorloven.
Aanvoerder Fabian Harperink was de matchwinnaar door in de eerste helft koppend de beslissende goal binnen te knikken. Jorrit Weierink was degene, die met een strakke en mooie voorzet zijn vrijstaande aanvoerder bereikte, die met zijn voetbalkwaliteiten wel raad wist met deze buitenkans. Dus koos  Harperink voor een hoek waar de Manderveen keeper geen enkele kans kende. Fabian werd door het publiek gekozen tot ‘Man of the match’, maar de rol van Jari Leussink in deze wedstrijd mag niet worden onderschat. Hij maakt ontzettend veel meters en zorgt daarmee dat andere spelers in zijn ploeg beter tot hun recht komen. Mooi was ook de rol van Ramon Oude Nijhuis uit KOSC 2, die in de basis begon en een prima pot speelde. Manderveen als underdog zakte in en dan is Ramon een speler, die goed de openingen kan vinden. Jari en Ramon zorgen er voor dat anderen de ruimte krijgen en dus beter kunnen functioneren in het tactische spel dat trainer Rob Roelofs met zijn staf voor ogen heeft.
Het was een echte derby op het scherpst van de snede. KOSC had deze wedstrijd al in de eerste helft moeten beslissen, maar vier honderd procent kansen werden niet verzilverd. Manderveen bleef daardoor in de wedstrijd. De scheidsrechter speelde in de ogen van de Manderveners een kwalijke rol. Aan de andere kant had Manderveen het geluk dat de scheids een beslissing van hun ‘grens’ overnam en dat kostte KOSC een 100% zuivere goal.
Daarna liep het toch even uit de hand na een overtreding van KOSC. Manderveen kreeg een aantal gele kaarten en ook de trainer, Thijs Masselink, moest er met rood vanaf. Hij bleef echter ‘gewoon’ coachen. Naderhand geen scheidsrechter in de bestuurskamer, omdat hij, volgens eigen zeggen,  een bruiloft had. Het was echt even onvriendelijk, maar KOSC is blij met de punten. Daardoor blijft het Ootmarsumse team in de race voor het kampioenschap. Op zondag 12 maart reist KOSC af naar Weerselo voor de volgende streekderby tegen UD. Een cruciaal duel. UD staat drie punten achter op KOSC en om mee te blijven draaien moet het Weerselose team de drie punten in huis houden. Ook voor KOSC zijn drie punten van groot belang om mee te blijven doen om de titel. Een op voorhand dus heerlijk duel.