Mooie en dikverdiende overwinning voor J015-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 4e competitiewedstrijd winnend afgesloten, in Almelo werd overtuigend en dik verdiend met 1 – 2 gewonnen van de nr. 8 avc Heracles JO15-2.

De boys en girl begonnen uitstekend aan de wedstrijd, vanaf het eerste fluitsignaal werd er geconcentreerd, fanatiek en lekker fel gespeeld. Hierdoor hadden we ook direct al een klein veldoverwicht en nadat Stef in de 4e minuut een prima kans op de openingstreffer had laten liggen, was het een minuut later wel raak. Mart veroverde zelf de bal, omspeelde een paar tegenstanders alsof ze er niet stonden en schoot op fraaie wijze de 0 – 1 tegen de touwen. Hierna bleef het team goed doorgaan, er werd zeer geconcentreerd en gewoon goed gevoetbald. Het balletje ging makkelijk rond en het wachten was eigenlijk op meer doelpunten. Hier hebben we wel een paar goede kansen voor gehad, maar het bleef tot aan de rust 0 – 1. De gastheren probeerden het wel, maar het was onze verdienste dat ze er eigenlijk niet echt aan te pas kwamen.

In de rust ook aangegeven dat we zeer tevreden waren over het vertoonde spel en met elkaar afgesproken dat we deze voorsprong absoluut niet meer uit handen wilden geven.

De gastheren begonnen nog wel zo overtuigend aan de tweede helft, maar na ruim 50 minuten schoot Mart opnieuw op knappe wijze, na een prima balletje van Benthe, de 0 – 2 tegen het netje. Hierna was het verzet van de tegenstander min of meer gebroken en hadden we gewoon uit moeten lopen naar een nog grotere voorsprong. Kansen zijn hier ook wel degelijk voor geweest, maar vrije trappen van Rens W., nog een uitstekende mogelijkheid voor uitblinker Mart, gastspeler Olivier en een eigenlijk niet te missen kans voor onze uitstekend spelende mid-mid Guus waren niet aan hun besteed. Kans voor Guus was een mooie, vlotlopende en goed uitgespeelde aanval, opgezet samen met Benthe. Maar helaas konden we de score niet verder uitbouwen en bleef het bij 0 – 2. De gastheren hebben in de hele tweede helft eigenlijk geen fatsoenlijke kans gehad. Alleen in de allerlaatste minuut was er misverstand in onze verdediging en kon hun aanvaller profiteren, waardoor er een 1 – 2 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Vanmiddag een uitstekend JO15-2 gezien, waarbij er over het algemeen gewoon prima tot zeer goed gespeeld werd. De 3 punten gaan mee terug in de tas naar Ootmarsum en we kijken dan ook met zeer veel vertrouwen naar volgende week zaterdag wanneer NEO JO15-3 de tegenstander is.

0 – 1 Mart 5e minuut