Nieuwjaarsreceptie KOSC met een vooruitblik op het jaar 2020

Met een kleine 90 mensen was de Nieuwjaarsreceptie van KOSC goed bezocht. Onder hen was ook nagenoeg de gehele selectie van het eerste van de voetbalclub. Het elftal heeft natuurlijk een droom in dit nieuwe jaar en dat is kampioen worden in de Vierde Klasse. Tot aan de winterstop is het nagenoeg crescendo gegaan en staat de ploeg ongeslagen aan kop in hun klasse en zijn de verwachtingen dus hoog. Voorzitter Harold Rorink refereerde in zijn nieuwjaarspeech dan ook aan de goede prestaties van het vlaggenschip, maar ook aan het tweede dat er goed voor staat. Daarnaast zijn er een aantal jeugdteams winterkampioen geworden. “Op basis van het ingezette technische beleid willen we onze jeugdspelers een steeds betere opleiding kunnen aanbieden, waardoor zij kunnen uitgroeien tot betere voetballers en teamspelers. Want laten we eerlijk zijn: als de prestaties goed zijn, is het allemaal net even wat leuker op het veld en langs de lijn. Het is niet toevallig dat “vak K” is opgericht, een groep jonge KOSC spelers die bij de thuiswedstrijden van KOSC 1 ons vlaggenschip hartstochtelijk aanmoedigen,” stipt de voorzitter het belang van een betere opleiding en goede prestaties aan.

Wat gebeurt er op de accommodatie
Harold Rorink vertelde over de veranderingen op het sportcomplex en met name de verbouwing van de kantine en de uitbreiding van de bestuurskamer. Daarnaast liet hij weten erg blij te zijn met het fonkelnieuwe speeltoestel: “ Mede dankzij een forse financiële bijdrage vanuit onze eigen bingocommissie en een forse financiële bijdrage door het glazen huis Ootmarsum is de aanschaf mogelijk geworden. De officiële opening volgt binnenkort.”
Verbouwing van de kantine.
“De planning voor de verbouwing van de kantine en de bestuurskamer hebben we noodgedwongen moeten aanpassen. Tussen de fietsenstalling en de buitengevel ligt een grote ondergrondse betonnen rioolwaterput. Deze put is eigendom van de gemeente. Deze put wordt na 25 jaar vervangen en moet bovendien worden verplaatst, voordat wij kunnen beginnen met onze verbouwing. De gemeente heeft een nieuwe put besteld. Wij verwachten dat deze nog in januari geplaatst gaat worden. Aansluitend beginnen bouwbedrijf Meijer Oude Lashof en Lammerink Installatiegroep met de uitbouw.
Als de ruwbouw klaar is wordt het zijgedeelte van onze kantine aangepakt. Dat betreft onder andere de uitbreiding van de bestuurskamer en de aanpak van de commissiekamer.

De werkzaamheden voor uitbouw en de inpandige aanpassingen van het zijgedeelte zullen doorlopen tot in het voorjaar. Tijdens deze werkzaamheden is onze kantine gewoon in bedrijf.
Als deze bouwwerkzaamheden afgerond zijn, maken we even pas op de plaats. We kunnen de kantine niet dichtdoen midden in het voetbalseizoen. Dus hervatten we de verbouwing zodra het voetbalseizoen erop zit (dat is ergens eind juni/begin juli). Dan doen we de kantine tijdelijk dicht, is wordt de binnenzijde van de kantine gemoderniseerd.
De definitieve tekening van de nieuwe inrichting is nog niet gereed, maar ik kan u al wel vast verklappen dat verreweg de meeste leden hebben gestemd voor het ontwerp ‘KOSC, midden in de samenleving’, waarbij een aantal leden fraaie suggesties hebben aangedragen vanuit de ontwerpen ‘Modern Industrieel’ en ‘Het sportcafé’,” licht de voorzitter de bouwplannen toe.

“Ben je lid van KOSC dan ben je vrijwilliger van KOSC”
Niet alles zal in het nieuwe jaar 2020 ingrijpend wijzigen. Sommige dingen veranderen geleidelijk. Neem bijvoorbeeld de betrokkenheid van onze leden binnen het vrijwilligerswerk. Hopelijk kunnen we in 2020 de lijn doortrekken dat steeds meer leden hun steentje gaan bijdragen. Dit onder het motto: “Ben je lid van KOSC, dan ben je vrijwilliger bij KOSC”. Een mooi voorbeeld is de Kerstbomenactie in Ootmarsum, want veel vrijwilligers waren bereid om mee te helpen.

De voorzitter toonde zijn oprechte waardering voor de vrijwilligers, de sponsors en voor de geleverde prestaties.
Als we kijken naar het afgelopen jaar en de jaren ervoor, mogen we stellen dat KOSC er goed voor staat.
– Een stabiel aantal leden
– Het huishoudboekje op orde,
– Loyale sponsoren
– Een goed onderhouden sportcomplex, een veilige omgeving.
– Sportieve prestaties
– Veel inzet van veel vrijwilligers (maar dat mogen er altijd meer zijn worden).

KOSC is een gezonde, bloeiende voetbalclub waar iedereen zijn of haar eigen plek kan verdienen. We mogen trots zijn op onze vereniging, Niet arrogant, maar gepaste trots op hetgeen we hier met elkaar neerzetten.
We moeten er continu aan blijven werken om te behouden wat we met elkaar hier hebben neergezet, zonder de ogen te sluiten voor verbeteringen. Veranderen moet, en verbetering is altijd mogelijk. Ik doel hierbij met name op omgangsvormen. Graag zien we dat anderen veranderen, maar de eerste verandering begint domweg bij onszelf.
Laten we er samen voor zorgen dat 2020 een goed jaar wordt voor KOSC. Een jaar waarin sportieve prestaties, respect voor leden en vrijwilligers, en plezier beleven aan sport, samen optrekken.
Namens het Bestuur van KOSC wil ik U vragen te gaan staan, voor zover dit mogelijk is, het glas te heffen, en te proosten op een gelukkig, sportief, en bovenal gezond 2020,” sloot Harold Rorink zijn nieuwjaarsspeech af.