‘Noaber SCS’ wint Lammerink schaal

In 2019 organiseerde voetbalvereniging KOSC voor het laatst het Lammerink voetbaltoernooi. Door Corona lag het evenement twee jaar stil, maar in 2022 kan het gelukkig weer. Dat zag je terug in de volle kantine van de Ootmarsumse voetbalclub na het succesvol verlopen Lammerink toernooi.
Het bedrijf SCS, noaber van Lammerink Installatiegroep, bleek het meest succesvol. Met het gemiddeld hoogst aantal punten kroonde het eerste SCS team zich tot  winnaar. SCS team 2 en Sportclub Promille-United wisten de andere poules te winnen.
Onder goede weersomstandigheden streden 13 teams om de Lammerink schaal. Er hadden zich 12 herenteams en 1 damesteam aangemeld. Het was mooi om te zien dat ook  wijken en bedrijven zich weer aan hadden gemeld. Een opstap voor volgend jaar. De kantine zat vol. Dat  had ook alles te maken met de Conference finale tussen Roma tegen Feyenoord. Geen grootse eindstrijd, maar de spanning vergoedde veel.
Geen goed resultaat voor Feyenoord. Wel mooie resultaten tijdens de strijd om de Lammerink schaal.
In een vriendschappelijke sfeer werd er gestreden in 3 poules, 2 van 4 en 1 van 5.
Winnaar Poule A : SCS team 2
Winnaar Poule B : Sportclub Promille-United
Winnaar Poule CL: SCS team 1.

Uit handen van de voorzitter van de toernooicommissie Harrie van der Heiden kreeg Erik Damink de Lammerink schaal, met als opmerking dat de schaal wel bij SCS aan de muur mocht hangen, maar dat er geen spijker doorheen getimmerd mag worden.

Bron: InenOmOotmarsum