Nog één strohalm voor KOSC 1 na debacle tegen NEO

“De dood of de gladiolen,” liet aanvoerder Fabian Harperink in de voorbeschouwing op de wedstrijd tegen het 100-jarige NEO weten. Voor KOSC werd het een debacle, want de zevenklapper van de Bornse eeuweling hakte er in naderhand. “Toch leven we nog, omdat Juventa met 3-0 verloor van Losser en volgende week zijn zij onze tegenstander. Dat is dan echt de laatste strohalm om alsnog rechtstreekse degradatie te ontlopen. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staan we 5 punten achter en dus moeten we hopen op een wonder. Maar na deze zevenklapper tegen NEO is het zaak om eerst onszelf bij elkaar te rapen, want deze nederlaag en vooral de manier waarop laat zijn sporen wel na. Deze week is het zaak om het verlies te verwerken om vervolgens tegen Juventa als team er te staan om op die manier toch nog het seizoen te redden,” vertelt de KOSC aanvoerder.
In het eerste kwartier van deze wedstrijd in Borne kon KOSC gelijke tred houden met NEO. Het Ootmarsumse elftal kende zelf ook kansen en zag een buitenspeldoelpunt worden afgekeurd.
In de 16e minuut was het echter Pascal van Berkum, die de score opende. Ook daarna bleef KOSC nog in het spoor van de nummer drie op de ranglijst, maar in de 36e minuut viel kinderlijk eenvoudig de 2-0 door opnieuw Pascal van Berkum. Robin Oude Kamphuis en Bas Smits gooiden nog voor het rustsignaal de wedstrijd in het slot. Zij zorgden voor een riante 4-0 ruststand in het voordeel van NEO.
“In de pauze spraken we af om de score niet verder op te laten lopen. Dat lukte het eerste kwartier na de thee, maar daarna gaven we binnen drie minuten twee doelpunten cadeau en stond het 6-0 door Jochem Stam en Pascal van Berkum. Ruim 10 minuten voor tijd maakte Jochem Stam er ook nog eens 7-0 van en als voetballer sta je dan machteloos in het veld en hebben we als team in dit toch al moeizame seizoen een slechte beurt gemaakt,” sipt Fabian Harperink.
Met wissels probeerde trainer/coach Peter de Vries nog wat spirit in zijn team te brengen, Gijs Oortman verving Jorrit Weierink, terwijl broer Rens in het team kwam voor Hugo Kotterman. Oscar Hoogeslag betrad het veld voor Stijn Bruns. Het mocht allemaal niet meer baten, maar de achterstand was te desastreus om nog een kentering in de wedstrijd te brengen. “Het was zwaar tegenvallend vanmiddag. Het enige lichtpuntje is dat Juventa met 3-0 verloor, waardoor we alsnog een laatste kans hebben als we het Wierdense elftal thuis weten te verslaan. Uit wonnen we met 5-2 en dus liggen er nog mogelijkheden al wordt een hele zware dobber,” besluit een hevig teleurgestelde Fabian Harperink.
De wedstrijd tegen Juventa is op Eerste Pinksterdag 20 mei. Bij winst brengt KOSC de achterstand terug tot 2 punten en dan moeten de Ootmarsummers nog naar Suryoye, terwijl Juventa thuis Reutum ontvangt.