Oefenprogramma KOSC 1

Vorige week startte KOSC 1 onder leiding van het nieuwe trainersduo Rob Roelofs en Gerrit Wolberink de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Na een aantal intensieve trainingen werd de week afgesloten met een oefenduel tegen MVV ’29. Het leverde de eerste overwinning (2-1) op, mede dankzij twee doelpunten van spits Stijn Brunninkhuis. Opvallend in de basiself bij KOSC waren de namen van Kevin Stroot (TVC) , Tom Steggink (sv Almelo) en Thomas Brons (eigen jeugd).

Het was weer eens heerlijk om een wedstrijd met publiek te voetballen. In de eredivisie bleek het genieten te zijn om de matches van FC Twente, PSV en Feyenoord te volgen, die in kolkende stadions knokten voor een goed resultaat. Ook op het KOSC-veld waren trouwe supporters getuige van deze eerste oefenwedstrijd.

Ze waren blij met het vertoonde spel en zeer zeker met de komst van de trainer Rob Roelofs, die jarenlang in het eerste van KOSC speelde en de nodige jaren, waaronder een aantal in de Tweede Klasse, de aanvoerdersband droeg. Een ‘kind van de club’ en dat wordt echt gewaardeerd bij de supporters van de ‘zwart-witten’.

KOSC 1 opent de competitie op 26 september met een streekderby. In Weerselo wacht UD. Dan volgen er twee thuiswedstrijden tegen Unisson en Almelo. In Vasse heeft men 17 oktober rood omcirkeld, want dan komt KOSC naar de grote concurrent in het seizoen 2019-2020, een voetbaljaargang die door Corona nooit is afgemaakt.

Beker
Voor de competitie wacht het traditionele bekertoernooi en daar stuit KOSC op enkele interessante tegenstanders. Op 5 september ontvangt KOSC thuis Rood Zwart uit Delden. Een week later is DTC de tegenstander en dan sluit de Ootmarsumse club af met een thuiswedstrijd tegen RSC uit Rossum. Een mooie wedstrijd om revanche te nemen tegen de rood-witten uit Rossum, die in een rechtstreeks beslissingsduel te sterk bleken voor KOSC. Daarmee veroordeelden ze de Ootmarsumse club tot nog een jaar Vierde Klasse en zelf promoveerde RSC naar de Derde Klasse.

Voorafgaand aan het bekerprogramma wordt nog geoefend in en tegen Den Ham op dinsdag 24 augustus en op zondag 29 augustus trapt KOSC 1 thuis af om 14.00 uur tegen ATC’65 1.

Bron: InenOmOotmarsum