Oetbloasweekend goed en naar tevredenheid verlopen

Vorige weekend heeft voor het 2e opeenvolgende jaar het Oetbloasweekend plaatsgevonden. Dit weekend is bedoelt om met jong en oud (wel of geen lid) gezamenlijk het seizoen op een leuke manier af te sluiten. Op vrijdagavond een spetterend vrijwilligersfeest, op de zaterdag van alles voor de jeugd van KOSC en op zondag waren de volwassenen aan de beurt met een voetbal (mix) toernooi en de afsluitende wedstrijd Allstars FC Twente tegen Oldstars KOSC 1. Voor de foto’s van alle drie de dagen zie bijgaande link.

Het Oetbloasweekend  startte zoals gezegd met de vrijwilligersavond en het bekendmaken van de vrijwilligers van het jaar. Ben Laarhuis, binnen KOSC verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid,  maakte bekend wie deze eervolle titel in ontvangst mochten nemen. Het werden Rinus Floot en Harry Kokkelink, die de meeste stemmen hebben gekregen. Deze beide KOSC-ers in hart en nieren mogen zich de vrijwilligers van het jaar 2017-2018 noemen. Het bleef naderhand nog lang gezellig op het sportcomplex waar de aanwezige vrijwilligers genoten van een heerlijk buffet en onderlinge gezelligheid.

Op de zaterdag was het de beurt aan de jeugdteams tot en met de B-jeugd (JO-17). Onder schitterende omstandigheden ging de jeugd de strijd aan op verschillende spectaculaire onderdelen.
Gelukkig had de organisatie, gezien de het warme weer gedacht aan een waterelement. Het evenement kende een grote opkomst en veel ouders en andere familieleden waren aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Voor de E-jeugd was er nog een complicerende factor. De meeste spelers hadden de voorgaande nacht namelijk niet of nauwelijks geslapen tijdens het E-kamp. Gedurende de middag vloeide de energie weg en moesten enkele spelers zelfs wakker worden gemaakt ?.

De zondag was voor de A-jeugd en de senioren. In verschillende poules werd een mix 7 tegen 7 toernooi afgewerkt. Ook de speelsters van het  dames-team stonden daarbij hun mannetje. Na afloop was het, onder het genot van een natje en droogje, een gezellige boel. Helemaal toen  ter gelegenheid van het 85 jarig jubileum van KOSC  de matadoren van KOSC Oud Stars en FC Twente All Stars het hoofdveld betraden.
FC Twente All Stars wordt gevormd door oud-spelers van FC Twente.  De selectie bestond tijdens dit duel onder meer uit Patrick Gerritsen, Arjan van der Laan, Theo ten Caat en Rik Platvoet.
Het team van KOSC Oud Stars bestond uit een mix van eerste elftalspelers die in de afgelopen 30 jaar zijn uitgekomen voor KOSC 1. Voor een aantal spelers was de warming up al een hele opgave. Gelukkig waren er voldoende spelers gecharterd waardoor er toch telkens 11 spelers in het veld stonden. Uiteindelijk bleek de selectie van de All Stars van Fc Twente toch iets fitter dan onze Oud Stars. Uitslag 3-12. Maar dat mocht de pret niet drukken.

De middag werd afgesloten met een loterij met fantastische prijzen ingebracht door diverse sponsors zoals een:
– Balonvaart van Wilco Air
– Dinerbon twv €50 van De Bistro Ossenvoort
– Buggytour voor 6 personen van Twente Tour
– Taart voor 16 personen van Rien Schulten
– Diverse artikelen van Bauhaus

Al met al was het een zeer geslaagd weekend.

Voor de foto’s van alle drie de dagen zie bijgaande link