Ondanks slechte eerste helft toch nog ruime overwinning met dubbele cijfers voor KOSC JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 3e competitiewedstrijd ruim gewonnen, na een zeer zwakke eerste helft werd op ons hoofdveld Excelsior ’31 JO15-5 met maar liefst 11 – 2 verslagen.

De voorbereiding en warming-up op de wedstrijd was ronduit slecht, het team was er met de kop niet bij en was zwaar onvoldoende. Ondanks dat de technische staf dit wel degelijk heeft benoemd, zag je dit ook gelijk terug in de beginfase van de wedstrijd. Ondanks dat de boys en girl verreweg het meeste balbezit hadden, was het bij de eerste de beste tegenaanval al raak voor de gasten uit Rijssen. Na een strakke en harde voorzet liep Stijn ongelukkig tegen de bal aan en versloeg hij onbedoeld keeper Hugo. Tussendoor waren er kansen voor Job, Con en Jorne, maar had het ook zomaar 0 – 2 kunnen staan. Het is dat Hugo met een mooie reflex deze verdubbeling van de achterstand wist te voorkomen. Na ruim een kwartier maakte Imke op aangeven van Con dan eindelijk gelijk. JO15-2 was de de bovenliggende partij, had verreweg het meeste balbezit, maar maakte de fout dat ze meegingen in het tempo van de roodhemden. Toch wisten de boys en girl na doelpunten van Jorne en Job 2x met een 4 – 1 voorsprong te gaan rusten.

In de rust het ongenoegen geuit over ons spel in de eerste helft. Niet geconcentreerd zijn, slordig spelen en tegenstander veel te veel tijd geven. Afgesproken met zijn allen dat we dit beter wilden doen in de tweede helft.

En in deze tweede helft werd er onder aanvoering van onze aanvoerders ook wel degelijk wat beter gespeeld. Het team wist er nog zeven prima doelpunten bij te maken, bij een paar doelpunten ging er fraai samenspel aan vooraf, waarbij de tegenstander dus op de juiste manier stuk gespeeld werd. Alleen zonde van het tweede tegendoelpunt, maar na 70 minuten gespeeld te hebben stond er uiteindelijk 11 – 2 op het digitale scorebord.

Vandaag wedstrijd gezien, waarbij het belang van een goede, serieuze en geconcentreerde warming-up nog maar weer eens duidelijk werd. Overall verder prima pot gezien, waarbij ook vrij weinig tegenstand werd geboden moet ik eerlijk zeggen. In ieder geval goede wedstrijd voor het doelsaldo zullen we maar zeggen.

0 – 1 Eigen doelpunt Stijn 2e
1 – 1 Imke 16e
2 – 1 Jorne 28e