Onnodig puntenverlies voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn laatste bekerwedstrijd gelijkgespeeld, op het Hoofdveld werden na een gelijkopgaande wedstrijd de punten gedeeld met RSC JO15-2 2 – 2.

Zonder Guus, Twan en Mats, maar met gastspelers Sepp, Joep en Hein in de selectie begonnen de boys prima aan de wedstrijd en waren ze ook licht de bovenliggende partij. We hadden óók zeker het meeste balbezit en na ruim 10 minuten scoorde Thijn, met een beetje hulp van de keeper, dan ook de openingstreffer 1 – 0. Hierna was het eigenlijk wachten op een verdubbeling van de score. Maar grote kansen waren niet besteed aan onze snelle en gevaarlijke nummer 9 Tijn, óók Mees en Joep waren dichtbij een doelpunt, maar slaagden er niet in om het net te laten trillen. In de tegenaanval was RSC ook een paar keer zeer gevaarlijk en met name via corners en door slordigheden aan onze kant.

Met een minieme voorsprong gingen we rusten. In deze rust aangegeven dat we deze voorsprong sowieso vast moesten houden en maak de kansen af was het devies. Anders krijg je vroeg of laat het deksel op de neus.

In de tweede helft in feite hetzelfde spelbeeld. Wij de bovenliggende partij met ook verreweg het meeste balbezit en de meeste kansen, echter slaagde met name Tijn er maar niet in om te scoren. Één op één gevechten met de keeper vielen continue in het voordeel van de keeper uit, jammer. Gastspeler Joep maakte dan eindelijk na ruim 50 minuten de verdiende 2 – 0. Tien minuten voor tijd maakten de gasten met wat fortuin de aansluitingstreffer. Nog niet veel aan de hand zou je zeggen, maar als je zelf enorme kansen blijft missen, roep je op een gegeven moment het onheil over jezelf af. Nadat wederom Tijn en ook Jidde voor open doel er niet in slaagde om er 3 – 1 van te maken, maakte RSC er in de slotminuut 2 – 2  van. Super zuur natuurlijk en totaal onnodig.

Maar goed, laat dit dan in godsnaam een goede leer voor de volgende wedstrijden zijn. Als je zelf de kansen niet afmaakt, doet de tegenstander dat op een gegeven moment wel hebben we gezien.