Onnodige nederlaag voor JO15-2

De boys begonnen zeer goed en overtuigend aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen, we hadden veel balbezit, er werd meer dan voldoende energie in de wedstrijd gestoken en er werd op momenten gewoon prima gevoetbald. Gastheren moesten zich vooralsnog beperken tot tegenhouden, maar scoorden wel het eerste doelpunt. Echter werd deze terecht afgekeurd nadat Frank buitenspel had geconstateerd. Vervolgens leverde ons veldoverwicht voldoende kansen op, maar waren onze voorhoedespelers net niet scherp en geil genoeg voor de goal. Vooral Wessel, maar ook Kars hadden wel degelijk de 0 – 1 op hun schoen, maar jammer genoeg kwam in alle gevallen hun uitstekende keeper als winnaar uit de bus. Het duurde tot de 35e minuut voordat Kars, na een schitterende assist van Wessel, dan eindelijk succesvol de trekker overhaalde en de 0 – 1 op het scorebord zette. Geweldig moment zo vlak voor de rust zou je denken, maar in de daaropvolgende aanval maakte Ingmar zeer ongelukkig hands in het zestienmetergebied en kon de scheidsrechter niets ander besluiten dan een strafschop te geven 1 – 1.

In de rust aangegeven dat we eigenlijk zeer tevreden waren over het veldspel, maar dat we onszelf sneller en eerder moeten belonen door gewoon te scoren. Afgesproken dat we op dezelfde manier wilden doorgaan en dan komen de kansen en doelpunten vanzelf wel.

Echter liep dit totaal effe anders, de gastheren kwamen als herboren het veld weer op en onze boys hadden hier voorlopig nog even geen antwoord op. Duels werden nu verloren, nu werd er veel te weinig energie in de wedstrijd gestoken en na ruim 50 minuten stonden we gewoon keihard tegen een 3 – 1 achterstand aan te kijken. En dit lag enkel en alleen aan ons eigen matige tot zeer zwakke spel. Gelukkig werd er in de laatste tien minuten wel weer wat beter gespeeld en kwamen er ook direct weer kansen. In de 61e minuut had Wessel de 2 – 3 moeten scoren, maar zijn schot was net niet voldoende voor een doelpunt. Even later maakte Kars dan wel overtuigend de 2 – 3 en hierna was er nog een kleine 5 minuten om er in ieder geval nog een gelijkspel uit te slepen. Maar dit zat er helaas niet meer in en zo leden de boys een wel hele zure nederlaag.

Vanmorgen keiharde les geleerd met elkaard. Kansen die je krijgt moet je echt zo veel mogelijk en overtuigend benutten. Bij rust had het eigenlijk gewoon 1 – 3 moeten staan, maar had telt helaas niet in de sport. Hierdoor gaven we Quick ’20 de kans om terug te komen in de wedstrijd en hier maakten ze dan ook gretig gebruik van. Op het moment dat je goed speelt en je ruim voldoende kansen krijgt moet je jezelf belonen en de kansen gewoon afmaken. Natuurlijk hadden we wel een punt en misschien wel de overwinning verdiend, maar een zeer zwakke fase na rust zette hier keihard een streep door, jammer.

0 – 1 Kars 35e minuut
1 – 1 Speler Quick ’20 36e minuut