Overtuigende overwinning JO15-2 in eerste competitiewedstrijd voorjaarscompetitie

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste competitiewedstrijd uit de voorjaarsreeks gewonnen, op ons kunstgrasveld werd BWO JO15-3, een degradant uit de 2e klasse, overtuigend met 3 – 1 verslagen.

De boys begonnen zeer voortvarend, lekker fel en met heel veel energie aan de wedstrijd, duels werden gewonnen en de gasten kwamen niet of nauwelijks van hun eigen helft af. Dit uitstekende begin leverde meteen ook al een mooi doelpunt op, na een prima assist van Guus schoot Thijs op fraaie wijze de 1 – 0 tegen de touwen. Hierna gingen de boys goed door en waren er wat kleine mogelijkheden op nog een doelpunt, dit lukte dan weer net niet en op een gegeven moment ging de harde wind een cruciale rol spelen. Hierdoor kregen we de bal niet echt lekker meer weg en werden we iets meer teruggedrongen op eigen helft, zonder dat dit mogelijkheden of kansen opleverde voor de blauw wit gestreepten uit Hengelo. Na ruim 20 minuten slaagden we erin om een snelle tegenaanval te plaatsen en wist Mart de score te verdubbelen. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet zo veel meer en zo konden we met een comfortabele 2 – 0 voorsprong aan de thee.

In deze rust aangegeven dat we zeer tevreden waren over de gretigheid en de felheid waarmee de boys speelden. Probeer dit ook de tweede helft op te brengen en probeer zo min mogelijk weg te geven.

Echter begonnen de gasten zeer overtuigend aan de tweede helft en werden wij zowaar wat terug gedrongen. Dit kwam ook doordat de felheid en overtuiging er even niet meer waren. Hierdoor werd het dus al snel 2 – 1 en was de spanning terug in de wedstrijd. Dit was wel even slikken en hierna hadden we het ook wel eventjes wat moeilijk en wisten we met kunst en vliegwerk de schade verder beperkt te houden. Maar na weer een kans pakte hun ietwat gefrustreerde aanvaller een domme gele kaart door vol door te halen op keeper Hugo. Met een man meer kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd en kwamen we eigenlijk geen moment meer in de problemen. Vlak voor tijd besliste Mart dan helemaal de wedstrijd, na een prima assist van Kars slaagde onze rappe linksbuiten er na een tweetal pogingen in om de bal achter de verbouwereerde doelman te schieten.

Uitstekend begin van JO15-2 aan deze voorjaarscompetitie, zonder ook maar een oefenwedstrijd te hebben gespeeld. Je ziet dat je met veel strijd, beleving en passie al een heel eind komt en echt wedstrijden kunt winnen. Dit geeft alvast veel vertrouwen voor de komende wedstrijden.

1 – 0 Thijs 2e minuut
2 – 0 Mart 24e minuut