Prachtig eerbetoon aan Jan ter Horst senior

Tijdens het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi, waar gestreden wordt om de Jan ter Horst senior bokaal, kreeg de naamgever een prachtig eerbetoon. De robuuste verdediger, maar ook altijd werkzaam binnen het kader van zijn voetbalvereniging KOSC, krijgt voor altijd een plek in de kantine van de Ootmarsumse voetbalclub. Uit handen van Jan Schulten kreeg de familie van Jan ter Horst senior een fraaie bronzen maquette, met daarin zijn beeltenis verwerkt, uitgereikt.

Tussen het ochtend – en middagprogramma van het opnieuw succesvolle zaalvoetbaltoernooi nam KOSC voorzitter Harald Rorink het woord om dit officiële moment aan te kondigen.

Daarna was het Alphons Weierink, jarenlang lid van de organisatie van het evenement, het woord. “Jan ter Horst, het is een icoon binnen KOSC. ‘Vroeger’ was er het kastje op het Kerkplein, waarin het wedstrijdprogramma stond en ook de spelers genoemd werden, die in de basis startten.  Bij mijn team stond ik niet in de basis en heb vervolgens Jan ter Horst gebeld dat ik niet meedeed. Hij vroeg waarom en ik antwoordde dat ik het niet eens was met de basis. Jan ter Horst liet vervolgens weten behoefte te hebben aan een gesprek en ik ben naar zijn huis gegaan. Het werd een goed gesprek met wederzijds begrip en ik mocht toch in de basis starten. Jarenlang heb ik Jan langs mijn huis zien fietsen richting het KOSC veld. Ook tijdens het 50-jarig jubileum van KOSC sprak ik hem weer in zijn huis voor een artikel in de krant. Het zijn voor mij memorabele momenten geweest en ik heb in die jaren Jan ter Horst leren kennen als een echte KOSC-man, een icoon. Als organisatie van het zaalvoetbaltoernooi hebben we destijds het idee opgevat om Jan ter Horst senior te eren. Na zijn dood verbonden we zijn naam aan dit zaalvoetbaltoernooi en tijdens het Internationaal toernooi van KOSC wilden we deze maquette al uitreiken. Ons idee was om dat door Huub Borrenbergs te laten doen. Alles leek in kannen en kruiken, maar Huub moest helaas door ziekte afzeggen en een jaar later bleek ook Borrenbergs er helaas niet meer te zijn. Ons idee kwam ‘in de la’ te liggen, totdat we dat dit jaar weer hebben opgepakt. Het komt er nu dus van en het is me een eer om Jan Schulten, een grote vriend van Huub Borrenbergs en ook teamgenoot van Jan ter Horst senior te vragen om deze bronzen maquette, gemaakt door Berend Seiger, aan de familie ter Horst te overhandigen,” geeft Alphons Weierink het stokje door aan de meest trouwe supporter van KOSC.

Jan Schulten: “Ik ben blij dat ik dit officieel aan de familie mag overhandigen en wil graag Jan ter Horst junior vragen om naar voren te komen. Jouw vader was bijzonder belangrijk voor de club en dat kan ik alleen maar van heel dichtbij beamen. Ik vind het daarom ook erg fijn dat zoon Robert met zijn bedrijf HOME NRG hoofdsponsor is geworden van KOSC. Als Jan senior dat had meegemaakt zou hij bijzonder trots geweest zijn.” Zoon Jan en de rest van de familie ter Horst vond het een eer om deze bronzen maquette te ontvangen.

“Dit is geweldig. Daar zijn we trots op dat onze pa op deze wijze wordt geëerd. Ik ga er vanuit dat deze maquette een mooie plek krijgt in de kantine van onze club. En als het moet, zal ik daar hoogstpersoonlijk voor zorgen,” lacht  junior Jan, die natuurlijk regelmatig in de kantine te vinden is als één van die onmisbare vrijwilligers binnen KOSC.

Bron: InenOmOotmarsum