Redelijke eerste helft, maar dramatisch tweede helft, net voldoende voor overwinning op JO15-3

Na de uitstekende wedstijd van vorige week tegen JO13-1, waarin we met name in de eerste helft zeer goed speelden, en dik verdiend met 4 – 1 wonnen mochten we het vandaag tegen JO15-3 opnemen.

De boys en girl starten prima en stonden binnen no time ook al met 0 – 2 voor. Wij waren de baas op het veld en JO15-3 kwam er totaal niet aan te pas. Ties heeft in de eerste helft geen bal op goal gehad en kreeg het in principe gewoon koud. In plaats van met een monsterscore te gaan rusten waren we in de laatste fase toch wat te slordig en maakten we helaas telkens de verkeerde keuzes. Hierdoor stond het bij rust maar 0 – 4, maar dit had natuurlijk vele malen hoger kunnen en misschien wel moeten zijn.

In de rust dit benoemd en aangegeven dat we nog veel rustiger en makkelijk moesten gaan spelen in de tweede helft. Niet er te makkelijk over denken, want anders ga je mee in het niveau van JO15-3.

De start van de tweede helft was nog prima en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat na 40 minuten een simpel afstandschot Ties te machtig was. Onze sluitpost blunderde en hierdoor kwam er 1 – 4 op het scorebord. Het leek wel of JO15-3 er weer in geloofden en na 50 minuten maakten ze, nadat Jorne hopeloos onder de bal doorging, zelfs 2 – 4. Echter lag dit enkel en alleen aan ons zelf, we slaagden er niet meer in om de bal in de ploeg te houden en we zakten in principe door de ondergrens. Uiteindelijk werd het dan 4 – 6, maar dit is natuurlijk geen uitslag waar we als team trots op kunnen zijn, jammer.

Na een acceptabele en redelijke eerste helft waarin we ook gelijk het verschil maakten volgde een dramatische tweede helft en lieten we JO15-3 gewoon terug komen in de wedstrijd, heel jammer en onvoorstelbaar eigenlijk. Dit laat maar weer eens zien hoe wisselvallig we als team kunnen zijn. Nog voldoende werk aan de winkel dus.