Richard Telgenhof Oude Koehorst nieuwe trainer KOSC 1

Ootmarsummer Richard Telgenhof Oude Koehorst is met ingang van komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van KOSC 1. Hij volgt daarmee Peter de Vries op, die onlangs heeft aangegeven als trainer te willen stoppen.

Richard is geen onbekende bij KOSC. Nadat hij door blessureleed zijn actieve voetbalcarrière bij KOSC te vroeg moest beëindigen heeft hij zich gericht op het trainersvak. Na het behalen van zijn TC3 diploma heeft hij bij KOSC een aantal jaren diverse jeugdteams en het 2e elftal van training voorzien. Het hoofdtrainerschap lonkte en Richard maakte de overstap naar het eerste elftal van sc Dinkelland (nu DTC’07) in Lattrop. Vervolgens is hij, naast het behalen van zij TC2 diploma in 2011, een aantal jaren hoofdtrainer geweest bij Reutum en MVV’29 alvorens hij in het seizoen 2017/2018 terugkeerde op het “oude nest” bij DTC’07.

De Commissie Voetbalzaken onder leiding van Erik Luft acht Richard Telgenhof Oude Koehorst in staat om op een goede manier invulling te geven aan de ontstane vacature. De Ootmarsummer is zeer bevlogen, communicatief sterk, goed voorbereid en prestatiegericht. Spelers werken bovendien graag met hem, hij heeft bij zijn vorige verenigingen aangetoond van zijn teams een eenheid te maken. Mooie bijkomstigheid is dat Richard een echte clubman is, die met zijn enthousiasme in staat is de verbinding te maken met de gehele vereniging.

Het Bestuur en de Commissie Voetbalzaken zijn blij met de komst van Richard en zien vanaf komend seizoen uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.