Rob Roelofs hoofdtrainer van KOSC met ingang van seizoen 2021/2022

Oud-Ootmarsummer Rob Roelofs zal met ingang van het nieuwe seizoen als hoofdtrainer van de voetbalvereniging KOSC aan de slag gaan. De 37-jarige oefenmeester, in het bezit van een TC2 diploma, zal hiermee de na dit seizoen vertrekkende Peter de Vries opvolgen.

Rob is geen onbekende bij KOSC. Na zijn jeugdjaren speelde hij 13 jaar in het eerste elftal van KOSC, waarmee hij diverse successen wist te behalen. De kroon als voetballer was ongetwijfeld de promotie naar de Tweede Klasse in het seizoen 2011/2012 waarin hij als aanvoerder speelde voor de Ootmarsumse voetbalclub.

Na zijn actieve carrière was hij tussen 2013 en 2015 assistent van Walter Weghorst bij het eerste elftal van KOSC. In het seizoen daarop nam hij de B-junioren van sv Enter onder zijn hoede. Dit om praktische redenen omdat Rob -samen met Yvonne en hun 2 zonen- woonachtig is in Enter op slechts een steenworp afstand van het sportpark Krompatte. Ogenschijnlijk ging dit naar volle tevredenheid, want na 1 jaar de B-junioren te hebben getraind, werd Rob aangesteld als hoofdtrainer van het eerste elftal van sv Enter. Dit elftal heeft hij 4 jaar van oefenstof mogen voorzien. Op dit moment is Rob trainer bij Saasveldia 1. In het dagelijks leven werkt Rob als projectleider van onze KBC sponsor Artica.

Het Bestuur en de Commissie Voetbalzaken zijn blij met de komst van Rob en zien vanaf komend seizoen uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.