Simpele zege voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn tweede bekerwedstrijd overtuigend gewonnen, op ons hoofdveld werd PH JO15-2 met 4 – 1 verslagen.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en het leek wel of beide teams er een relaxte zomeravondwedstrijd van wilden maken. Gelukkig legden onze boys en girl net iets meer energie in de wedstrijd en was het eerste kleine kansje voor Thijs. Na ruim 10 minuten schoot diezelfde Thijs overtuigend en via de onderkant van de lat de 1 – 0 tegen de touwen, dit was een schitterend doelpunt na een uitstekende aanval. Benthe gaf een prima pass op Stef die vervolgens een keurige assist op Thijs in huis had. Hierna zakte de wedstrijd weer een beetje weg en stond het bij ons af en toe helemaal verkeerd. Zo ook bij de gelijkmaker waarbij de verdediging niet goed stond en er slecht of niet werd gecoacht. Gelukkig had Thijs zijn dag vanmorgen en schoot hij vlak voor rust op fraaie wijze de 2 – 1 achter hun verbouwereerde keeper.

In de rust aangegeven dat het allemaal af en toe nog wat onrustig was en dat we elkaar soms onnodig in de problemen brachten. Probeer simpel te blijven voetballen en aangegeven dat de middenvelders wat minder diep moesten staan. Eerst zorgen dat het verdedigend allemaal goed staat.

In de tweede helft ging de wedstrijd lange tijd gelijkop waarbij er nauwelijks kansen voor beide doelen te noteren waren. Verdedigend stond het bij ons nu wat beter waardoor Hugo niet heel veel in actie hoefde te komen. Aanvoerder Rens W. werkte keihard en gaf hiermee zeker het goede voorbeeld aan de rest van het team. Die namen dit signaal keurig over waardoor we als team dus bijna niets meer weggaven. Een kleine tien minuten voor tijd besliste diezelfde Rens W. de wedstrijd. Na een corner van Guus, wist hij met zijn schouder de bevrijdende 3 – 1 tegen de touwen te werken. Vervolgens maakte Mart er met een ouderwetse frommelgoal nog 4 – 1 van, waardoor deze ietwat geflatteerde uitslag op het scorebord kwam te staan.

Al met al zijn we natuurlijk zeer tevreden met deze verdiende en mooie overwinning. Het team maakt gelukkig stapjes, is zeer gedreven, leergierig en wordt elke week weer ietsje beter. Maar gelukkig weet iedereen ook dat er nog heel veel ruimte voor verbetering is en hier gaan we de komende periode dan ook zeker weer mee aan de slag.

1 – 0 Thijs 11e minuut
1 – 1 Speler PH 22e minuut
2 – 1 Thijs 30e minuut