Stan Kaptein geslaagd voor trainer UEFA C Youth

Stan Kaptein geslaagd voor trainer UEFA C Youth

KOSC investeert veel in de opleiding van onze trainers en daarom zijn we trots te kunnen melden dat Stan Kaptein is geslaagd voor de cursus Uefa C Youth van de KNVB.

In 2020 is Stan Kaptein begonnen met de opleiding UEFA C Youth, deze opleiding is gericht op het coachen van wedstrijden, geven van trainingen en het begeleiden van jeugdspelers. Helaas werd door corona de cursus halverwege stopgezet en kon Stan in 2021 weer opnieuw beginnen. Van de oorspronkelijke 12 cursisten zijn er uiteindelijk 5 geslaagd waaronder Stan Kaptein.

Het was volgens Stan een leerzame opleiding die de vele vrijdagavonden naar Hardenberg zekers waard waren, de opleiding bestond uit zowel praktijk als theorielessen , bij de praktijklessen moesten ze trainingen geven aan andere teams, waaronder HHC JO19-1. Dit waren mooie en leerzame ervaringen omdat het niveau van deze teams vaak erg hoog lag.

Het examen mocht hij bij KOSC doen met zijn eigen team JO13-1, de training die hij moest geven ging mede door de inzet van de jongens erg goed en hij kreeg daarvoor dan ook het eindcijfer 7.

Met dit diploma mag hij aan alle jeugdteams training geven en de senioren 4e klasse en lager.

Stan proficiat met je diploma en we hopen dat je nog vele jaren actief zult blijven binnen de jeugdafdeling van KOSC. Tevens spreken we de verwachting uit dat er nog meer leden dit voorbeeld zullen volgen zodat wij als KOSC de jongeren van Ootmarsum nog enthousiaster maken in het trainen en begeleiden van voetballers bij onze mooie club  KOSC.