Sterke eerste helft niet voldoende tegen fysiek sterk Quick ’20 JO15-5

Zonder onze zieke aanvoerder en sterkhouder Rens W., maar met invalspeler Tijn begonnen we vol goede moed aan deze op voorhand lastige opgave. Nadat er de eerste 10 minuten niet zo heel veel gebeurde, kregen onze boys vervolgens lichtelijk de overhand. Veel duels werden gewonnen, er werd hard gewerkt en op momenten werd er ook prima gevoetbald. Uit dit goede spel kwam ook de eerste kans, na een prima balletje van Rens L. op Mart, speelde onze rappe rechtsbuiten de bal direct door naar Stef, die vervolgens een grote kans kreeg op de openingstreffer. Helaas was zijn schot niet krachtig genoeg en verdween het leer in de handen van de keeper. Een vijftal minuten voor rust was het vervolgens wel raak. Na een prima assist van Kars liet Mart de keeper kansloos en schoot de bal overtuigend binnen. Doordat de organisatie goed stond en de boys veel duels wonnen hebben we in deze helft nagenoeg niets weggegeven.

In de rust dan ook aangegeven dat we moesten proberen om dit niveau echt vast te houden om hier als winnaar van het veld te stappen. Blijf hard werken en probeer zo veel mogelijk duels te winnen.

Echter slaagden de boys hier in de tweede helft jammer genoeg niet in. De gastheren deden er nog een schepje bij op, maakten nog iets meer gebruik van hun fysiek en hierdoor werden we teruggedrongen op eigen helft. Door met elkaar hard te werken konden we het eerste kwartiertje van de tweede helft nog schadevrij doorkomen, maar na ruim 50 minuten viel dan toch de onvermijdelijke gelijkmaker. Dit gaf de gastheren nog meer geloof en bij ons werd het spel minder en minder. Hierdoor kon Quick ’20 in de slotfase nog uitlopen naar 3 – 1 en dropen de boys en girl met gebogen hoofd van het veld afVanmorgen hebben we alleen in de eerste helft het gemis van onze aanvoerder Rens W. kunnen verbloemen. Jammer genoeg lukte dit in de tweede helft niet meer. Als team zijn we helaas nog te grillig en wisselvallig, uitstekende helften worden afgewisseld met matige tot zwakke helften. Proberen dat we als team met elkaar wat constanter worden en niet de ene helft een 8 en de andere een 4. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen thuis tegen het sterke NEO JO15-3.