Sterke eerste helft ruim voldoende voor overtuigende zege op JO13-1

KOSC JO15-2 heeft zaterdag 14 november een overtuigende zege geboekt op KOSC JO13-1. Op ons kunstgrasveld hadden de boys met name genoeg aan een ijzersterke eerste helft om een eindstand van 4 – 1 op het scorebord te zetten.

Voorafgaand aan de wedstrijd de boys en girl nog even op het hart gedrukt dat de betere voetballers natuurlijk in JO13-1 spelen, het is niet voor niets het eerste selectieteam en ze spelen dan ook 3 klasses hoger dan ons. Echter zijn wij allemaal 1 of 2 jaar ouder, dus fysiek veel sterker, sneller, slimmer en moeten we op die aspecten deze wedstrijd ook gewoon kunnen winnen. Afgesproken dat we die gasten niet wilden laten voetballen, want dat kunnen ze uiteraard heel goed. Na een wat aftastend begin trokken wij na ruim vijf minuten de wedstrijd wat meer naar ons toe en dit resulteerde dan ook in een prima goal van Ferran, na een uitstekende loopactie en dito voorzet van Nigell. JO15-2 was de baas op het veld, wonnen nagenoeg alle duels, waren scherper/feller en JO13-1 kwam dan ook totaal niet aan voetballen toe. Hierdoor liepen we tot aan de rust door doelpunten van Nigell en Job uit naar een comfortabele 0 – 3 ruststand. Alhoewel dit eigenlijk, gezien de enorme kansen, nog wel groter had moeten zijn.

In de rust aangegeven dat we een uitstekende eerste helft hadden gespeeld, de gasten van JO13-1 kwamen totaal niet aan voetballen toe en hebben dan ook geen kans gehad. Echter wisten we dat deze fanatieke speelwijze heel veel kracht had gekost, maar moesten we met elkaar toch proberen om dit ook in de tweede helft nog vol te houden.

En in de tweede helft liet JO13-1 inderdaad op momenten zien dat ze onwijs leuk kunnen voetballen met elkaar en dat ze het ons ook echt wel lastig kunnen maken. Maar dit lag ook aan het feit dat wij veel slordiger werden en het niet meer konden opbrengen om net zoveel energie in de wedstrijd te steken als in de eerste helft, toen JO13-1 er eigenlijk totaal niet aan te pas kwam. Uiteindelijk werd er door beide teams nog één keer gescoord en werd het uiteindelijk dik verdiend 4 – 1 voor ons.

Vanmorgen weer lekkere wedstrijd gevoetbald, iedereen zat er in de eerste helft kort op en hierdoor dwongen we ook voldoende ontzag af bij de boys van JO13-1. In de tweede helft werden we, met name door vermoeidheid, wat slordiger en onnauwkeuriger. Volgende week spelen we opnieuw een oefenwedstrijd en dan om 11.30 uur tegen JO15-3. Mooi om te zien dat we als team wel degelijk prima stappen hebben gemaakt en dat we voetballend ook een stuk sterker en contstanter zijn geworden. Hopelijk kunnen we dit komend voorjaar ook weer laten zien in de competitie. Alleen nog werken aan de onnauwkeurigheden/slordigheden en de conditie, dan weet ik zeker dat we volgende week en komend voorjaar nog weer beter voor de dag zullen komen.

1 – 0 Ferran 7e minuut
2 – 0 Nigell 21e minuut
3 – 0 Job 28e minuut