Stevo JO15-3 maatje te groot voor KOSC JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn eerste bekerwedstrijd met ruime cijfers verloren, op het Hoofdveld was Stevo JO15-3 met 0 – 6 duidelijk te sterk.

De gasten uit Geesteren hadden een compleet eerstejaars team en dit bleek het JO13-1 (hoofdklasse) van vorig seizoen te zijn, aangevuld met een paar spelers uit hun huidige JO15-1. Op zich vond ik dat we in de beginfase nog redelijk goed met hun konden mee voetballen. Echter speelden de gasten wel wat makkelijker en stonden we na een klein kwartiertje dan ook reeds met 0 – 2 achter. Vervolgens hebben Wessel en Nigell van positie gewisseld en kregen we wat meer grip op de wedstrijd. Dit leverde ook een paar kleine kansjes voor Wessel, Nigell en een grote kans voor Job op. Helaas slaagden zij er niet in om voor de aansluitingstreffer te zorgen en kwamen de gasten vlak voor rust op 0 – 3.

In de rust nogmaals duidelijk aangegeven dat het toch echt de bedoeling was dat aanvoerder Wessel mid mid zou gaan spelen en Nigell in de spits. Ook duidelijk gemaakt dat we nog steeds wat te lief waren en dat we de echte overtuiging / doortastend zijn misten waar Stevo wel veel meer over beschikte. Afgesproken dat we er in de tweede helft een echt schepje bij op wilden gooien

En in de eerste fase na rust voetbalden we opnieuw prima mee met deze sterke tegenstander en waren we zeer dicht bij een verdiend doelpunt. Opnieuw kreeg Job en vervolgens Niels een uitstekende mogelijkheid om het net te laten bollen. Vervolgens was ook Wessel twee keer over dichtbij een doelpunt, waarbij de laatste mogelijkheid een eigenlijk niet te missen kans was, maar hun keeper kwam snel en goed uit waardoor onze aanvoerder de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoof. Uiteindelijk beslisten de gasten de wedstrijd definitief in de laatste tien minuten met nog eens een drietal doelpunten.

Opnieuw gezien dat er voldoende voetbal in ons team zit, maar dat we het daar alleen toch echt niet mee redden. Ook overtuiging, vertrouwen en doortastend zijn op beslissende momenten horen daar zeker ook bij. Als team zullen we toch echt moeten leren dat we op sommige momenten wat gemener, slimmer en ook meedogenlozer moeten zijn. Volgende week om 13:30 uur zijn er in Reutum tegen Reutum JO15-1 weer nieuwe kansen om te laten zien dat we dit ook kunnen.

0 – 1 Speler Stevo 9e minuut
0 – 2 Speler Stevo 12e minuut
0 – 3 Speler Stevo 33e minuut