Strijdend JO15-2 geeft wedstrijd in de 2e helft uit handen

KOSC JO15-2 heeft zijn voorlaatste wedstrijd voor de winterstop ruim verloren, op ons kunstgrasveld werd het uiteindelijk 1 – 5 voor koploper Vogido JO15-5.

In de eerste helft zagen we een uitstekend JO15-2 en was het een leuke, spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Boys probeerden te voetballen zodra het kon en dat deden ze ook uitstekend. Toch werd het na 10 minuten 0 – 1 door hun gevaarlijkste speler, die na een lange rush keeper Xander kansloos liet. De boys gaven niet op, bleven hard werken en op momenten zeer goed voetballen zodra het kon. Na ruim 15 minuten was daar ook de verdiende gelijkmaker van Tijn. Na goed werk van de handige Joep gaf hij een assist op onze snelle aanvaller, die vervolgens de keeper met een bekeken schot kansloos liet. Tot aan de rust bleef het vervolgens een gelijkopgaande wedstrijd die nog alle kanten op kon.

In de rust aangegeven dat we niets onder hoeven te doen voor de koploper, echter koste dit wel veel kracht en energie. Dus dit moesten we ook in de tweede helft vol proberen te houden.
Tijdens de beginfase van de tweede helft lukte dit ook prima en was er niet veel aan de hand. Totdat de verder uitstekend keepende Xander, zomaar een bal bij hun aanvaller in de voeten schoof. Die had vervolgens niet veel moeite om de 1 – 2 binnen te knallen. Vervolgens ging het even hard en gaven we de wedstrijd binnen een paar minuten eigenlijk helemaal weg. Ontzettend jammer, maar Vogido liet effe zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. Uiteindelijk floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Hulskotte af toen er 1 – 5 op het digitale scorebord stond.

Vanmorgen absoluut de beste eerste helft van het seizoen gezien. Er werd op momenten zeer goed gevoetbald en de boys legden zeer veel energie in de wedstrijd. Helaas konden we dit niveau in de tweede helft niet meer volhouden en trok de koploper uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Maar deze wedstrijd heeft wel laten zien dat we als team duidelijke stappen maken en dit geeft dan ook zeker voldoende vertrouwen voor de rest van het seizoen.

0 – 1 10e minuut
1 – 1 Tijn 15e minuut
1 – 2 48e minuut
1 – 3 50e minuut
1 – 4 55e minuut
1 – 5 60e minuut