’t Plorretje verdedigt met succes de Jan ter Horst senior bokaal

Het zaalvoetbaltoernooi Ootmarsum, georganiseerd door leden van KOSC, is opnieuw gewonnen door ’t Plorretje. Vorig jaar won dit zaalvoetbalteam door na strafschoppen de finale te winnen. Ook in deze 30e editie van het zeer gezellige en sportieve evenement ging de winst niet zonder slag en stoot naar ’t Plorretje. In klasse 1 was de onderlinge strijd hevig tussen de vijf poule deelnemers. De verschillen waren klein en dat blijkt wel uit het feit dat ’t Plorretje poulewinnaar werd met drie gelijke spelen en één overwinning (3-2). In Klasse 2 waren de verschillen groter en hierin wist Piep Strak United met overmacht de poule te winnen. In de halve finale waren echter de IJsvogels met 1-0 net te sterk voor Piep Strak United, terwijl ’t Plorretje in de andere halve finale met overmacht (7-1) de Strijders aan de kant zette. Voor de tweede keer stonden ’t Plorretje en de IJsvogels tegenover elkaar, maar dan nu in de finale.
De poulewedstrijd was in een 0-0 geëindigd en daar leek het in de eindstrijd ook op af te stevenen. Maar dan is er altijd nog Harm Bossink, die zijn team op voorsprong zette en dat doelpunt was voldoende voor toernooiwinst.
In Klasse 3 ging de poulewinst tussen Eefleens en de Bladbloazers. Beide teams kwamen elkaar al in de eerste wedstrijd tegen en Eefleens startte met een 4-0 overwinning en legde daarmee de basis voor een goed vervolg. De jonge generatie Eefleens won ook de volgende wedstrijden en kroonde zich tot winnaar in Klasse 3 en kan zich volgend jaar tussen de ‘grote’ teams bewijzen. In Klasse 4 bleek de ervaring van TVO 28 doorslaggevend. Het zaalvoetbalteam verloor geen enkele wedstrijd en met twee gelijke spelen en twee overwinningen was deze ploeg de sterkste in Klasse 4.
Tijdens het evenement waren er twee, langzamerhand wereldberoemde, verlotingen met prachtige prijzen. Dat zorgde voor spanning en gezelligheid en dat laatste werd ook gebracht door de gebroeders Niek en Dennis Heerink, die de muzikale bijdrage voor hun rekening namen. Set-Up ’65 bemenste als vanouds ‘op professionele wijze’ de kantine.
Het KOSC zaalvoetbaltoernooi kent twee goede doelen en dat zijn via Plan Nederland het adoptiekind Dadie Joseph uit Haïti en het Glazen Huis Ootmarsum.
Robert ter Horst overhandigde de Jan ter Horst senior bokaal aan de winnaar ’t Plorretje en bedankte ook de organisatie voor het perfect verlopen toernooi. Met een krachtig applaus bevestigden de deelnemers deze woorden en vervolgens bleef het nog lang gezellig in de kantine van sporthal de Schalm.

Bron In en Om Ootmarsum
Foto’s van Tonny Oude Hengel