’t Plorretje voor de derde keer op rij winnaar Zaalvoetbal Ootmarsum

Voor de derde keer op rij bleek ’t Plorretje de sterkste tijdens het succesvolle Zaalvoetbaltoernooi Ootmarsum. Uit handen van de organisatie kreeg aanvoerder Jupp Oude Luttikhuis de Jan ter Horst senior bokaal uitgereikt. ’t Plorretje eindigde als tweede in hun poule, maar wonnen strak met de 3-0 de eerste kruisfinale tegen Amsterdam Boys met 3-0. In de andere halve finale was het spannender, want Klapband wist na een mooie strijd met 2-1 te winnen van Piepstrak United. In de finale wist ’t Plorretje met hun ervaring de nul te houden en door zelf twee keer te scoren bleken zij de sterkste tijdens dit jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi.
Vanaf 9.00 uur rolde de bal in sporthal de Schalm en speelden de teams, die uitkwamen in de Derde en Vierde klasse, hun wedstrijden. Onder leiding van de bekende scheidsrechters was er sprak van een sportieve strijd met vaak vele doelpunten. Zo won Eefleens met maar liefst 9-0 van Ligmaballs. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de verjongde Eefleens de eerste plaats pakte in Klasse 3 voor de Bladbloazers. In Klasse 4 kende Hoge Hans TK een prima comeback door ongeslagen en met vier overwinningen de eerste plaats voor zich op te eisen.
Het toernooi staat inmiddels al jaren garant voor een prima sfeer en dat komt zeker tot uitdrukking in de gezellige kantine. Daar vinden dan ook de beide loterijen plaats met prachtige prijzen. Speciaal was er een dankwoord voor Henry Haarhuis, die al jarenlang de prijzen verzorgd voor dit zaalvoetbaltoernooi. De opbrengst is bestemd voor Plan Nederland  en wel voor Dadie Joseph. Het andere deel is voor het Glazen Huis Ootmarsum en zij waren natuurlijk aanwezig om voor de muzikale omlijsting te zorgen.  Het barpersoneel van Springendal Set-Up ’65 deed hun uiterste best om iedereen te voorzien van een hapje en een drankje. Zo werd het niet alleen sportief, maar ook qua gezelligheid een mooi festijn om met veel plezier op terug te kijken.

Voor meer foto’s (van Tonny Oude Hengelo) zie InenOmOotmarsum