Teamprestatie JO15-2 leidt tot knappe overwinning op koploper

KOSC JO15-2 heeft zijn 6e competitiewedstrijd, na een heuse teamprestatie, met 1 – 0 gewonnen van koploper TVC ’28 JO15-2G.

De gastheren hadden hun eerste 6 competitiewedstrijden gewonnen en vooraf wisten we dat het vanmorgen zeker geen gemakkelijke opgave zou worden. Maar we wisten ook dat wij als team groeiende zijn en wel degelijk stappen maken. Dus ga met vertrouwen spelen en geef met elkaar alles voor een goed resultaat. En dit lukte uitstekend in de eerste helft. De gasten hadden misschien optisch een klein veldoverwicht, maar echte grote kansen hebben ze niet gekregen. Dit was met name te danken aan het prima optreden van ons middenveld en met name onze verdediging. Duels werden vol overgave aangegaan en als team werd er gewoon knetterhard gewerkt. Vooral mid-mid Guus, laatste man Rens W., voorstopper Ingmar, linksback Chris en keeper Hugo stonden prima te spelen en waren zeer sterk en actief bezig. Met name rechtsback Jasper had zijn directe tegenstander helemaal in de zak en was opbouwend ook zeer sterk en goed bezig, klasse. Grote kansen hebben wij ook niet echt gehad, maar uit onze 2e of 3e strak en goed genomen corner van Guus viel de bal wel binnen. Via Kars en hun verdediger verdween de bal met het nodige fortuin zomaar achter hun verbouwereerde keeper in het netje. Timing was perfect want even later floot scheidsrechter Kaptein voor de rust.

In deze rust aangegeven dat we zeer blij waren met onze vertoonde teamspirit en het harde werken. Tegenstander was absoluut gelijkwaardig of misschien zelfs iets sterker en dan is dit het enige juiste antwoord wat we konden geven. Probeer dit ook in de tweede helft vast te houden en zorg dat je op de juiste momenten nog net even wat zuiniger bent op de bal, zodat we in de tegenaanval nog gevaarlijker en dreigender kunnen worden.

En in principe was de tweede helft bijna een kopie van de eerste helft. Door met elkaar hard te werken hebben we als team bijna niets weggegeven. Zelf wisten we via Mart en invalspeler Douwe nog wel een paar keer gevaarlijk te worden en waren we dichtbij een verdubbeling van de score. Daarnaast gaven de boys en girl geen krimp en wisten we de minimale 1 – 0 vast te houden tot aan het eindsignaal. Uiteraard werd deze mooie kermisoverwinning nog even goed gevierd op het veld en na afloop in de kleedkamer.

Zo werden ook vanmorgen nog maar weer eens een aantal zaken echt duidelijk. Namelijk dat je als team met elkaar keihard werkt, elkaar helpt, coacht en op momenten ook nog eens goed voetbalt, dat je lastige wedstrijden zoals deze echt over de streep kunt trekken. Deze overwinning hebben we echt als team samen met elkaar behaald en hier mogen we met z’n allen ook best wel even trots op zijn.

1 – 0 Kars 34e minuut
Man of the match: Jasper