Teamprestatie levert JO15-2 zwaarbevochten punt op

KOSC JO15 heeft zijn eerste competitiewedstrijd gelijkgespeeld, in Langeveen werd er ūberhaupt niet gescoord en zo eindigde de wedstrijd tegen Langeveen JO15-1 in 0 – 0.

We wisten dat het zaterdagmiddag een lastige opgave zou gaan worden en dus hadden we met elkaar afgesproken dat we de nadruk zouden leggen op verdedigen, tegenhouden en hard werken. Zonder de afwezige Markus, Jurre en Ferran, maar met Kaylan en Mika uit JO13-1 bij de selectie pakte dit in de eerste helft prima uit, de gastheren hadden natuurlijk wel het meeste balbezit, waren de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in om echte grote kansen te creeëren. En dit was de verdienste van het hele team, we stonden goed en er werd keihard gewerkt. Met name een groot compliment voor Kaylan, hij mocht starten als laatste man en deed dit wonderwel goed. Aan de andere kant wisten we zelfs ook nog een paar speldenprikjes uit te delen via een schot van Wessel en een prima kans voor Chris.

Zonder dat er gescoord werd zochten beide teams hun kleedkamer op en in deze kleedkamer aangegeven dat we zeer tevreden waren op de reeds geleverde prestatie in deze eerste helft. We wisten ook dat dit zeer veel krachten heeft gekost en dat dit in de tweede helft alleen nog maar lastiger zou worden. Afgesproken dat we ons in ieder geval helemaal leeg wilden spelen en met elkaar vechten voor een mooi resultaat.

Het eerste kwartier van de tweede helft kwamen we relatief eenvoudig en zonder kleerscheuren door. En naarmate het einde van de wedstrijd naderde zag je dat de krachten langzaam maar zeker weg vloeiden. Echter bleven de boys knokken en vechten  voor een goed resultaat. In de laatste 5 tot 10 minuten kregen de gastheren echt een paar levensgrote kansen en was het billen knijpen. Met name David onderscheidde zich door een van richting veranderd schot stijlvol via de lat over het doel te tikken. Nu hadden we dan eindelijk wel dat beetje geluk aan onze zijde en zelfs nadat de uitstekend leidende scheidsrechter 4 minuten extra blessuretijd erbij trok, haalden we moe, maar voldaan zeer knap de eindstreep en floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Een puntje die na afloop van de wedstrijd en in de kleedkamer werd gevierd als een overwinning. De boys hebben met elkaar gevochten voor wat ze waard waren en dit mogen we dan ook echt een zeer knappe teamprestatie noemen. Laat dit vertrouwen geven voor de komende wedstrijden, laat Quick ’20 JO15-6 volgende week zaterdag maar komen.

Man of the match: David