Terechte maar zure nederlaag voor KOSC

In de Vierde Klasse A vond maar één wedstrijd doorgang en dat was de confrontatie in Wierden tussen Juventa en KOSC. De Ootmarsumse voetbalclub verloor uiteindelijk met 2-1. Aanvoerder Fabian Harperink was na afloop realistisch: “We hebben terecht verloren, omdat we zelf te weinig daadkracht toonden en een aantal spelers niet het gewenste niveau haalden.”
KOSC kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong door Stijn Brunninkhuis. Na een afgeslagen corner bracht Jorrit Weierink de bal opnieuw voor, waarna de KOSC spits bij de eerste paal de bal binnentikte. Juventa had net daarvoor ook een grote kans gekregen, maar keeper Ralph Muller voorkwam de Wierdense voorsprong. Na de voorsprong voor KOSC kreeg Juventa steeds meer grip op de wedstrijd. “Voorin konden we de bal niet vasthouden en er slopen slordigheden in ons spel. Verkeerde aannames en we hielden het veld te groot,” analyseert Fabian Harperink. Een paar minuten voor rust brak Diederik Nijhuis uit. Naast hem liep KOSC aanvoerder Harperink mee, maar de linkerspits ging voor eigen succes en zag zijn knal door de Juventa keeper worden gepakt. Niet veel later viel de gelijkmaker aan de andere kant. Half vallend weet Michel Freriksen de bal in het net te werken.
In de tweede helft was Juventa zeker in de beginfase de bovenliggende partij. Dat leidde 10 minuten na rust tot de Wierdense voorsprong. Het was wel randje buitenspel, maar dat neemt niet weg dat Mats Knol fraai binnenschoot. In het vervolg probeerde KOSC wat meer tempo te maken. Het leidde tot wat kansen. Fabian Harperink kopte via een tegenstander in het zijnet en ook Diederik Nijhuis kreeg een fraaie kans. Verder was het bij KOSC net niet en dus moest het Ootmarsumse voetbalelftal na een serie van vijf gewonnen wedstrijden genoegen nemen met een nederlaag.
Het betekent wel dat het ongemeen spannend is in de ‘top’ van de Vierde Klasse. Het is door het aantal gespeelde wedstrijden, dat verschilt per club, een vertekend beeld, maar de eerste zes ploegen staan met een marge van twee punten van elkaar af. Borne, Delden en KOSC hebben 20 punten verzameld, Almelo heeft er 19 en RSC en Juventa 18 punten. Zondag neemt KOSC het op tegen Almelo. Om 14.00 uur begint deze clash op sportpark ’n Tooslag.

Bron: InenOmOotmarsum