Thijs Hulskotte met twee beslissende goals de grote man bij KOSC

Bij het eerste elftal van KOSC heerste uiteraard na de 2-1 winst op SC Overdinkel tevredenheid. Met deze overwinning haakt het vlaggenschip aan bij de top in deze Vierde Klasse en is er na de winterstop nog van alles mogelijk.
“Het was een lastige wedstrijd, maar dat had meer te maken met de stugheid van de tegenstander, die uit één van de spaarzame aanvallen ook nog eens de score wist te openen,” analyseert Jorrit Weierink één van de uitblinkers van vandaag. Een andere uitblinker is normaal gesproken één van de verdedigers in het KOSC elftal, maar hij werd halverwege de tweede helft naar het front gestuurd. Zijn naam is Thijs Hulskotte, die zich vanuit het tweede in KOSC 1 heeft gespeeld en inmiddels niet meer weg te denken is uit de hoofdmacht van de zwart-witten. In de eerste helft was KOSC al de bovenliggende partij, maar uit een counter scoorde Overdinkel geheel tegen de verhouding in. Daarvoor had KOSC al een tegenvaller moeten incasseren door het uitvallen van Mats Brons met een blessure aan zijn bovenbeen. Diederik Nijhuis was zijn vervanger. Na de 1-0 waren er opgelegde kansen voor KOSC, maar Jari Leussink en een schot van Fabian Harperink, op de paal, wisten de gelijkmaker niet op het scorebord te zetten. “Bij rust stonden we dus met 1-0 achter en dan denk je toch ‘het zal niet’. Na de pauze wisten we extra druk te zetten en gaven Overdinkel nauwelijks nog kansen om over de middellijn te komen,” vertelt Jorrit Weierink. Uit één van zijn voorzetten kopte Mart Busscher in vrije positie net over het doel van de tegenstander. Trainer Rob Roelofs greep inde 67e minuut in door een dubbele wissel toe te passen. Thomas Brons en de Jasper Keupink, die daarmee zijn debuut maakte in het eerste, vervingen Dirk Huusken en Jari Leussink. KOSC speelde opportunistisch en zette Thijs Hulskotte in de spits. Achterin één op één en met vier aanvallers werd Overdinkel nog meer onder druk gezet. Na een prima actie van Jorrit Weierink werd de bal voorgezet en Thijs Hulskotte liep deze binnen. Met nog een kwartier te spelen zetten de thuisploeg alles op alles om de winst te forceren. In de slotseconde was het opnieuw Jorrit Weierink, die aan een sterke actie begon en de bal naar de andere routinier Fabian Harperink speelde. Deze trok de bal terug en opnieuw wist Thijs Hulskotte het beslissende tikje te geven. Daarmee gaven de routiniers het goede voorbeeld in deze nog jonge KOSC ploeg, die drie belangrijke punten pakte in de race om het kampioenschap.

Bron: InenOmOotmarsum