Trainers verlengen bij KOSC of keren terug op het nest.

Peter de Vries en Ruud Bruns staan ook het volgende seizoen aan het roer van de eerste selectie van KOSC. Zij hebben hun contract met 1 jaar verlengd. Dat geldt ook voor Thijs Masselink, die trainer blijft van KOSC JO19-1. Terug op het oude nest is Gilbert van der Heuvel. Vijf jaar lang trainde hij KOSC B1, maar stond de afgelopen twee jaar in verband met blijde gezinsomstandigheden, de geboorte van een zoontje, en de verbouwing van hun huis, niet meer voor de groep. Van der Heuvel volgt bij KOSC Erik Stokman op.

KOSC 1 trainers verlengen

Hoofdtrainer Peter de Vries, die het afgelopen seizoen voor het eerst de hoofdmacht onder zijn hoede nam, is blij met het verlengen van zijn contract. “We hoeven niemand uit te leggen dat we na de degradatie uit de Tweede Klasse ook nu weer een moeizaam seizoen afwerken en alles uit de kast moeten halen om ons veilig te spelen. Het worden spannende weken, maar ik kijk er wel met vertrouwen naar uit. Ik vind dat we in de tweede seizoenshelft gegroeid zijn in ons combinatievoetbal. Dat gaat echter nog wel met vallen en opstaan. Daarnaast hebben we een aantal wedstrijden op een ongelukkige wijze verloren, maar misschien heeft dat ook met kwaliteit en vorm te maken. Het is ook niet niks om als jonge knapen gelouterde voetballers, die vorig jaar zijn gestopt, te moeten vervangen. Ik had eerlijk gezegd wel wat hogere verwachtingen, maar we hebben teveel wedstrijden verloren en bivakkeren dus onderin de Derde Klasse. Dat gaat ten kosten van het vertrouwen en zeker bij de nog relatief jonge selectie. Toch heb ik geen moment getwijfeld om mijn contract te verlengen. In één jaar kun je niet direct je stempel drukken. Daarom ben ik ook graag twee of meerdere jaren bij een club. Als het niet klikt is het een ander verhaal, maar ik heb een goed gevoel bij KOSC en dat is blijkbaar wederzijds anders hadden ze men niet gevraagd om nog een jaar door te gaan. Het moet altijd van twee kanten komen en dat bleek zeker na de eerste oriënterende gesprekken zo te zijn. Het bevalt me heel goed bij KOSC en met de selectie is er zeker een klik. Uit gesprekken is wel gebleken dat ze graag met me verder wilden. Dat merk ik vooral op de trainingen. De opkomst is nagenoeg 100% en ook de geblesseerde spelers proberen een deel van de sessies mee te maken om toch betrokken te blijven bij het team. Dat geeft mij een heel goed gevoel. Daarnaast zie ik progressie en het is mooi, zoals ze de laatste wedstrijd tegen SC Enschede hebben gespeeld. Combinerend hebben ze de goals weten te maken en konden ze ook fouten afstraffen. En met de 3-0 op zak wisten ze ook na de rust de wedstrijd met heel hard werken te controleren. Dan geniet je wel van je team en als we dat niveau kunnen vasthouden dan vind ik dat we ons moeten kunnen handhaven in de Derde Klasse.”

Nieuwe trainer KOSC 2
Terug van weggeweest is Gilbert van der Heuvel. Vijf jaar lang trainde hij dus de ‘B1’ van KOSC. “Ik ben dit jaar weer gevraagd of ik er wat voor voelde om het tweede van KOSC te trainen. Na een ‘trainer loze’ periode had ik er wel weer zin in en dat KOSC mij vroeg zorgde voor een stuk waardering. Daarnaast vind ik het een warme club met een prima accommodatie, goede faciliteiten en het mooie is dat ik in het tweede weer spelers tegenkom, die ik in de B1 ook trainde. Dat zijn de belangrijkste redenen om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik met senioren aan de slag ga. Aan de andere kant bestaat de selectie voor 70% uit jongeren en voor 30& uit routiniers en dat trekt me enorm. Daarnaast heb je als trainer van het tweede veel overleg met de staf van de hoofdmacht en dat trekt me ook, want je wilt de club toch samen weer naar een hoger niveau tillen. Ik kijk dan echt al uit naar het komende seizoen om met deze selectie aan de slag te gaan. In augustus starten we met de voorbereiding en het wordt direct volle bak. Smeden aan een homogeen team en spelers klaarstomen voor het eerste, dat is mijn doel en natuurlijk proberen we van de Tweede Klasse naar de Eerste Klasse te promoveren. Volgend seizoen willen we in ieder geval meedoen om de prijzen en misschien komt promotie nog te vroeg, maar een club als KOSC is gebaat bij een tweede team in de Eerste Klasse en dat willen we in de komende jaren toch als doelstelling uitspreken,” vertelt Gilbert van der Heuvel over zijn ambities.

Thijs Masselink en Ruud Bruns verlengen
Thijs Masselink blijft ook volgend seizoen hoofdtrainer van KOSC JO19-1. Het wordt zijn derde seizoen en de reden is simpel. KOSC en Thijs voelen een wederzijdse klik en dat uitte zich in een contractverlenging.
Ook de assistent-trainer van het eerste, Ruud Bruns, blijft verbonden aan de Ootmarsumse voetbalclub. Samen met hoofdtrainer Peter de Vries voorziet hij KOSC 1 in het komende seizoen van oefenstof. Tevens volgt Ruud Bruns de individuele opleiding UEFA C (TC-3) om zich verder te bekwamen in het trainersvak. Dat geldt trouwens ook voor Ruud Bossink, die als assistent van Thijs Masselink dezelfde cursus als Ruud Bruns gaat volgen.

Peter de Vries Hoofdtrainer KOSC 1 2de seizoen
Ruud Bruns Assistent trainer KOSC 1 2de seizoen
Gilbert van den Heuvel Trainer KOSC 2 1ste seizoen
Thijs Masselink Trainer KOSC JO19-1 3de seizoen

Tevens zijn er ook 2 personen aangemeld voor de individuele opleiding overeenkomst UEFA C (TC-3) voor seizoen 2018-2019.
Ruud Bruns Assistent trainer KOSC 1.
Ruud Bossink Assistent trainer KOSC JO19-1

Bron: In en Om Ootmarsum