UD Weerselo maatje te klein voor KOSC 1

In de eerste competitiewedstrijd van 2020 lukt het KOSC 1 om ongeslagen te blijven in de Vierde Klasse A. UD Weerselo werd met ruime cijfers verslagen. Uiteindelijk werd het 5-1. De uitslag had echter nog hoger uit kunnen vallen, want de Ootmarsumse koploper miste in de eerste helft een strafschop en benutte opgelegde kansen niet. Dit spelbeeld gaf duidelijk aan dat KOSC voor het grootste deel van de wedstrijd de baas was op het veld en een maatje te groot voor een tegenvallend UD.

De eerste minuten van de eerste helft kenmerkten zich door schaakvoetbal. De KOSC verdedigers schoven zich in alle vrijheid de bal toe en kregen daartoe ook alle gelegenheid. UD probeerde nog wat druk te zetten, maar de aanvallers liepen meestal van het kastje naar de muur. En in balbezit lukte het de Weerselose ploeg niet om de bal fatsoenlijk bij een medespeler te krijgen. Na 10 minuten kreeg KOSC op links een vrije trap ter hoogte van het strafschopgebied. Een buitenkansje voor Jorrit Weierink, die met de wind mee de bal over de keeper in de lange hoek krulde. UD nam vervolgens wat meer het initiatief en kreeg een kans, maar het schot van de spits rolde naast het doel. KOSC probeerde er veelal snel uit te komen. In deze omschakeling kreeg Jorrit Weierink een kansje, maar de pass van Stijn Brunninkhuis was net iets te hard, waardoor de rechterspits van KOSC teveel naar de buitenkant kwam. De UD keeper kon de hoek verkleinen en stopte het schot. De gasten uit Ootmarsum kwamen in de 25e minuut op 2-0. De jonge Mats Brons, terug van een zware knieblessure, was het eindstation van een goed lopende KOSC aanval. Na opnieuw een goede aanval werd spits Stijn Brunninkhuis net binnen de 16 meter gevloerd en dus kreeg KOSC de kans op 3-0, maar Jorrit Weierink zag zijn penalty gestopt door de UD keeper en ook de rebound leverde geen succes op. Met de 2-0 stand gingen beide teams rusten en tijdens de evaluatie onder een kop koffie was duidelijk dat de koploper op een grotere voorsprong had moeten staan.

Direct in de tweede helft leek KOSC daardoor het deksel op de neus te krijgen. Onachtzaamheid achterin en UD scoorde de tegentreffer. Daarna bleef de thuisploeg drukken en kreeg een dot van een kans op de 2-2-, maar Ralph Muller redde met een katachtige save en stompte de bal over het doel. KOSC voetbalde zich makkelijk onder deze druk uit en in de 54e minuut kon Jorrit Weierink afronden en zijn tweede van de wedstrijd aantekenen. Het leek in het vervolg of de derby al was gespeeld. UD speelde zonder vertrouwen, terwijl de KOSC spelers elkaar makkelijk vonden en soms als een mes door de verdediging van de thuisploeg sneden. Het leverde voldoende kansen op, maar of de keeper of het niet scherp zijn zorgden er voor dat het 3-1 bleef. In de 70e minuut was het Stijn Brunninkhuis, die de stand naar 4-1 tilde. Uit een voorzet bij de tweede paal controleerde hij de bal om deze vervolgens met een knappe voetbeweging in het doel te krijgen. Daarna kreeg de koploper de nodige kansen. Alleen Rens Oortman wist er nog eentje te benutten en zette daarmee de eindstand van 5-1 op het scorebord. Met deze overwinning heeft KOSC na 12 wedstrijden er 10 gewonnen en 2 gelijkgespeeld. Dus nog ongeslagen. ‘Naaste concurrent’ Vasse verloor en de voorsprong is met nog een wedstrijd te goed (tegen Overdinkel) 7 punten. Zondag 2 februari komt Juventa naar Ootmarsum. In Wierden won KOSC dankzij een prima wedstrijd met 3-0 van deze komende tegenstander. Om 14.00 uur wordt er op ’n Tooslag afgetrapt.

Bron: InenOmOotmarsum