Uitstekende competitiestart voor KOSC JO15-2

KOSC JO15-2 is prima aan de najaarscompetitie begonnen, op ons hoofdveld werd NEO JO15-6 met duidelijke cijfers 4 – 0 verslagen.

In de voorbespreking aandacht besteed aan het feit dat we het seizoen prima begonnen zijn, door in de beker en een duidelijke stijgende lijn wat betreft het voetbal. Echter schuilde daar ook het meeste gevaar in voor vandaag, dat het team er namelijk te makkelijk en nonchalant over ging denken. En eerlijk gezegd gebeurde dit ook wel een beetje. De gasten waren fysiek wat sterker en vooral hun aanvoerder had het vermogen om een paar mensen te passeren en dan het hele veld over te steken. Echter ontbrak het voetbal bij hun en leverde dit dus totaal geen gevaar op voor het doel van Hugo. Zelf waren we voetballend een stuk sterker, maar doordat het tempo veel en veel te laag lag, lieten we de gasten in leven. Eigenlijk hadden we in het eerste half uur een tweetal goede kansen, Con was na een prima individuele actie dichtbij een doelpunt en Jorne raakte na een hard afstandsschot de lat. Vlak voor rust was het dan eindelijk wel raak, na goed voorbereidend werk van Job, maakte Julian er met een harde en geplaatste schuiver 1 – 0 van.

In de rust aangegeven dat we niet echt tevreden waren, we kwamen zelf weliswaar totaal niet in de problemen, maar wisten zelf ook niet mega veel kansen te creëren. Dit kwam enkel en alleen doordat het tempo veel en veel te laag lag, we gingen mee in het tempo van onze tegenstander en dat was niet slim. Dus devies voor de tweede helft was tempo omhoog door veel sneller, secuurder en slimmer te handelen.

En de boys en girl begonnen vervolgens prima aan de tweede helft want in de 37e minuut verdubbelde Con middels een mooi doelpunt de voorsprong. Ruim tien minuten later maakte Job, na een prima assist van Hidde, er 3 – 0 van en hiermee gooide hij de wedstrijd in het slot. Vijf minuten voor tijd scoorde Mees, na opnieuw een assist van Job, met een bekeken schuiver de 4 – 0 en dit was ook de eindstand.

Vandaag gespeeld tegen een lastige tegenstander met veel fysieke kracht die alleen maar de lange bal hanteerde. Wederom pluspunt dat we verdedigend totaal niet in de problemen zijn gekomen en volgens mij heeft onze keeper ook geen enkele redding hoeven te verrichten. Aanvallend we wel wat meer kunnen en misschien ook moeten creëren, maar goed dat is weer een mooi verbeterpunt voor de komende trainingen en wedstrijden.