Uitstekende eerste helft niet voldoende voor JO15-2

KOSC JO15-2 heeft zijn 5e competitiewedstrijd, na een 1 – 0 ruststand, uiteindelijk kansloos met 1 – 4 verloren van NEO JO15-3.

Voorafgaand met elkaar afgesproken dat we wilden proberen om te voortborduren op het goede spel van vorige week. En dat lukte uitstekend, we hebben met zijn allen naar een zeer goed voetballend JO15-2 zitten kijken. Duels werden gewonnen en qua veldspel waren we gewoon de bovenliggende partij. En dit uitstekende spel leverde ook een paar hele goede kansen op en dit is toch wel knap tegen een fysiek sterk en compleet tweedejaars team. Na kwartiertje hadden zowel Mart als Kars de score kunnen openen, maar beiden slaagden er niet in om de bal tegen de touwen te jagen. Een kleine tien minuten later was er opnieuw een grote kans voor Mart, maar ook dit keer was de keeper een sta in de weg. Daarnaast waren er tussendoor nog een flink aantal corners die gevaarlijke situaties voor de NEO goalie opleverden. Ruim 5 minuten voor rust was het dan eindelijk wel raak voor Mart, onze rechteraanvaller die voortdurend een plaag was voor zijn directe tegenstanders, schoot op fraaie wijze de 1 – 0 binnen. De gasten uit Borne hebben in de hele eerste helft eigenlijk geen fatsoenlijke kansen weten te creëren en dit was echt enkel en alleen te danken aan het uitstekende spel in de eerste helft.

In de rust aangegeven dat we hier dan ook uitermate tevreden over waren en dat dit mooi was om te zien. Echter wisten we dat we er nog zeker niet waren, de gasten hadden een fysiek sterk team met een paar uitstekende voetballers.

En ons vermoeden werd helaas werkelijkheid, NEO deed een aantal omzettingen, zette er nog een paar grote kerels bij, liet ons niet meer voetballen en nu hadden de boys het wel degelijk moeilijk tegen al dit fysieke geweld. In het eerste kwartiertje na rust kon dit nog wel aardig gecompenseerd worden door hard te werken en fanatiek en fel te zijn in de duels. Maar helaas konden we dit niet lang genoeg volhouden en typerend is dan ook wel dat alle 4 de tegengoals zijn gevallen uit standaardsituaties, waardoor er uiteindelijk een enigszins geflatteerde 1 – 4 eindstand op het digitale wedstrijdformulier kwam te staan. Aan de andere kant hadden we via Mart en invalspeler Matthijs misschien nog wel wat terug kunnen doen, maar helaas zat dit er niet meer in. Bij alle tegengoals maakten de gasten slim gebruik van hun lengte en kracht door continue voor keeper Hugo te gaan staan. Helaas hadden we hier totaal geen antwoord op en heeft het team een harde les geleerd. In de komende wedstrijden zullen we hier ons toch beter en slimmer tegen moeten wapenen. Meer oorlog maken in ons eigen strafschopgebied, tegenstanders bij onze keeper proberen te weren door ook wat te duwen, slim te zijn en niet op deze manier ons het kaas van het brood te laten eten.

Maar over het algemeen zijn we als technische staf toch wel zeer te spreken over het spel uit de eerste helft. Hier maken we absoluut stappen in en dit was ook harstikke mooi om te zien. Hebben helaas een harde les geleerd bij corners en vrije trappen tegen, maar dit hoort ook allemaal bij het spelletje en we zullen met elkaar toch moeten leren om ons hier op een goede en slimme manier tegen te wapenen en met name onze keeper wat meer te beschermen.

1 – 0 Mart 29e minuut